maandag 5 april 2010

Sterk Verminderd


Woensdag had Ferenc weer een MIBG Scan Frank was met hem alleen gegaan maar hij kon niks zien want ze hadden de schermen weer wit gezet. Hij vraagt er dan ook niet naar hij zei wel dat de zuster vrolijk was misschien een teken dat het goed is op den duur ga je overal op letten misschien is het wel goed denk je dan.
Ferenc was nog wel een beetje stijf van de botpuncties maar woensdag middag toen ging hij toch maar naar buiten voetballen want dat was beter zei hij beetje bewegen en s'avonds ging hij nog trainen en om 19.00 was hij weer is terug. Veel bewegen veel buitenlucht dat houd je sterk

Vanochtend moesten we vroeg bij de dokter zijn voor de uitslag we waren wel een soort van zenuwachtig want ja wat gaat die vertellen de chemo moet namelijk wel aanslaan is er niks veranderd is het erger geworden je hebt echt geen idee.
We kwamen op de poli en Ferenc ging gelijk naar zaal want daar zat Ricky die heeft van de week zijn kuur gehad. Hij moest ook nog een vingerprik doen tussendoor om de bloedwaardes te controleren maar hij had een HB van 6.9 en Trombo's 239 dus dat was goed om dinsdag weer met kuur 3 te starten.
We moesten ff op de gang wachten we hadden nog 1 patientje voor en toen kwam de dokter langs en die kneep in Ferenc zijn knie hey Ferenc zei die en was heel vrolijk ook misschien een teken van het zou wel is goed kunnen zijn
Nou we mochten naar binnen eindelijk want 5 min duren dan nog lang Ferenc was weer nergens te vinden die is de dokter even gaan zoeken en Ferenc kwam ook nog even de kamer binnen. Hij moest nog ff wat in een dossier invullen maar zei tegelijkertijd ik heb goed nieuws.
Pffffff dat is wat we wilden horen. Er valt gelijk weer een last van je af. Ferenc had genoeg gehoord die ging gelijk weer de gang op daar was het gezelliger We zeiden nog je moet nog wegen en meten maar hij was niet gegroeid zei die.
De dokter vond het goed en weg was hij.
Toen konden we aan ons gesprek beginnen.
De dokter had het dinsdag al gezien want hij had zelf de botpuncties gedaan en hij had het onder de microscoop gelegd maar kon geen neuroblastoom cellen vinden terwijl het vorige keer overduidelijk te zien was. Nu ligt het bij de pathaloog en krijgen daar volgende week de uitslag van.
Op de scan was ook heel duidelijk vermindering het is nog niet helemaal weg maar het scheelt niet veel en dat na 2 kuren.
Hij zei zoveel resultaat met zo'n milde kuur en er ook nog zo doorheen lopen als hij dat is een goed teken.
Maar er zit ook nog een maar aan hij moet de 12 kuren wel afmaken dus nog 10 te gaan dat gaat dan volgend jaar eind januari 2011 worden.

Ferenc zei het zijn maar 50 daagjes dat is ook weer zo voorbij.
Hij zat intussen op de gang want de zuster was met een kar vol met voetbalplaatjes gekomen dus daar was hij met Ricky mee bezig net of we nog niet genoeg van die plaatjes hebben.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten