zondag 4 april 2010

Het gaat nog verder

Op 2 nov '05 gingen we weer naar Sophia voor de Hoge Dosis chemo dat zou een zware tijd worden had de dokter ons verteld. Hij kreeg 7 dgn kuur de zwaarste medicijnen en dan 1 dag rust en dan de stamcelrefusie.
10 nov '05 de grote dag dat hij de stamcellen terug kreeg. Het was erg heftig Ferenc was nog vrij goed maar die stamcellen druppelden er langzaam in en hij duikt helemaal in elkaar net of hij in zijn eentje tegen 1 miljoen soldaten stond te vechten. Ze hebben er 12 miljoen terug geplaatst.
Het stonk erg naar tomatenpuree.
Heel dit gebeuren heeft 3 wkn geduurt en genoeg meegemaakt in die tijd veel buikpijn toen hebben ze de morfine gestart zijn mond was kapot van binnen dat het eten ook niet meer lekker ging daar hebben ze de astronauten voeding maar voor gestart. Voor alles wat hij had was wel een middeltje maar op de duur hingen er wel 10 pompen aan die paal. Dit is zijn slechte tijd geweest in heel de periode.
De dokter kwam langs hij zei het komt goed het gaat alleen nog even duren hij was al 14 dgn iedere nacht aan het spoken dat ze hem wat voor het slapen hebben gegeven.
Inmiddels was sinterklaas ook weer in het land en hij mocht natuurlijk daar ook zijn schoen zetten en samen met de zusters sinterklaasliedjes zingen.
Op 21 nov toen mochten er een heleboel medicijnen stopgezet worden de morfine, de antibiotica was ook voor het laatst die dag en de voeding kon ook stop. De 22e was ik jarig en ik was de hekkensluiter in de rij met het jarig zijn in het ziekenhuis want we zijn alle5 in die tijd dat Ferenc in het ziekenhuis lag jarig geweest. Deze dag zijn we ook nog naar het Dijkzigt geweest bij Dr.Nowak voor de bestraling je kan daar helemaal binnendoor lopen van het ene naar het andere ziekenhuis.
Hij gaat 14 bestralingen krijgen op zijn buik maar we moesten eerst nog naar het Daniel de Hoed voor een mal te laten maken en dan zou de bestraling beginnen. De volgende dag mochten we dan eindelijk naar huis. En wat denk je 2 dgn later heeft Jesper de waterpokken dat moeten even zien te voorkomen dat Ferenc dat ook gaat krijgen dus weer naar Sophia en daar kreeg hij een injectie tegen de waterpokken en toen maar hopen dat hij het niet zou krijgen. Inmiddels had Romain ook de waterpokken en Ferenc kreeg ook wat blaasjes weer naar de dokter en het waren ook de waterpokken, hij moest geen koorts krijgen want anders werd opname ziekenhuis. Maar zover is het niet gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten