maandag 5 april 2010

Spin for Life 2010: € 440.000,01 voor Villa Joep

29 mrt 2010
Precies 440.000 euro en één cent is dit jaar bij elkaar gespind voor Villa Joep. Leontine en Rowald Steijn, kregen zaterdag 27 maart een symbolische cheque van voormalig wielerkampioen Leontien van Moorsel. Met de opbrengst van Spin for Life 2010 kan Villa Joep weer belangrijk onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker steunen. Het eindbedrag werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de VES in Amsterdam. De honderden sportievelingen in bijna zestig sportcentra in heel Nederland spinden zich dus niet tevergeefs in het zweet.

Leontien van Moorsel met Rowald en Leontine Steijn (vanaf rechts) zijn blij met de prachtige opbrengst van Spin for Life 2010.

Emotioneel
Deze keer maakten de deelnemende sportcentra er een groter feest van dan ooit. “Hele grote feesten hebben we gezien, maar ook hele intieme prachtige kleine feestjes”, geniet Rowald Steijn, vader van Joep en oprichter van Villa Joep, nog na. "In Vlaardingen kwam de familie van een patiëntje in actie, zij aan zij met neuroblastoomonderzoekers uit het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en een groep meiden die nu net zo oud zijn als Joep zou zijn geweest. Dat was heel emotioneel om te zien."

Veel speciale evenementen
Door het hele land maakten sportcentra veel werk van de spinningmarathon. Naast de genoemde deelnemers in Vlaardingen, verzorgde Leontien van Moorsel daar een spinningles. In Woudenberg inspireerden ex-schaatser Carl Verheyen en alpinist Wilco van Rooijen de zestig spinners. In Barneveld stonden de fietsen opgesteld op het dorpsplein, gelukkig voor de deelnemers overdekt. In Lienden voerde een sportcentrum een hele week actie. En zo spanden bijna zestig exclusieve sportcentra zich in om er voor de achtste keer een gedenkwaardig evenement van te maken.

Grootste in Nederland
In de afgelopen zes jaar groeide Spin for Life uit van een kleinschalig evenement tot de grootste spinningactie voor een goed doel bij sport- en fitnesscentra in Nederland. Deze achtste keer deden weer meer sportscholen meer dan de afgelopen jaren (bijna zestig). Het partnerschap tussen VES en Villa Joep duurt inmiddels vier jaar.


Leontine en Rowald Steijn over Spin for Life 2010: Wat een ongelofelijk weekend was het weer!!!!

Honderden spinners in bijna zestig sportcentra door heel Nederland werkten zich in het zweet voor de strijd tegen neuroblastoom. Zoals op de foto in Woudenberg.Het blijft toch heel bijzonder om te zien wat onze kleine jongen in gang heeft gezet. En wat bijzonder dat we mede dankzij jullie in een trein rijden die na jaren eindelijk koerst op resultaten. De weg is nog lang, dat weten we. Maar samen met de kinderoncologen, onderzoekers en samen met jullie haalt Villa Joep haar doelstelling. Daar zijn wij van overtuigd!kopie van www.villajoep.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten