maandag 5 april 2010

De start

8 feb 2010
Nou vandaag was het dan zover we zijn weer aan een hele reeks chemo's begonnen 25-1-2008 heeft hij zijn laatste chemo gehad dus iets meer dan 2 jaar geleden.
We moesten om 9.00 in het ziekenhuis zijn maar ik begon al goed kwam pas om 9.30 binnen wat denk je file maar ja ken gebeuren zo'n probleem is dat niet.
Maar Ferenc moest eerst aangeprikt op zijn PAC daarna weer bloedafname en toen ook nog bij de arts langs. Nou ik vond het allemaal vreemd maar dat komt dus omdat het een studie is en dan willen ze echt letterlijk alles weten dus weer wegen, meten, bloeddruk. Toen wilde de dokter (niet onze eigen vertrouwde dokter want die heeft geen poli op maandag) Ferenc nog even nakijken, nou eindelijk klaar hij mocht naar zaal een bed had hij al gauw gereserveerd toen hij binnen kwam want hij wil wel de beste plek hebben. Toen moest hij nog zo'n mooie ziekenhuis pyama aan het mag er geen van jezelf zijn.Om 10.45 mochten we naar boven naar de O.K.
Ik mocht mee naar binnen maar ik moest me wel eerst compleet aankleden met een schort tot aan je enkels hoesjes over je schoenen en een mooi netje over je haar dat is ook weer nieuw dat was een paar jaar geleden niet. Onze eigen dokter Beishuizen heeft de botboringen gedaan Ferenc mocht uitkiezen wat voor kleur kapje hij op zijn hoofd moest zetten nou het werd gewoon blauw. Hij was nog wat grapjes aan het maken en eerst wat pijnstillers en daarna het slaapdrankje en toen was hij al heel snel onder narcose. Ik heb nog even tegen de dokter gezegd dat hij wel voorzichtig moest doen dat zou hij doen zij hij.
Om 11.00 ging hij beginnen en 10 min later was hij al klaar. Nog ff zitten kletsen met de dokter over vanalles en nogwat en toen mocht Ferenc naar de uitslaapkamer. Daar hebben we wel ff gezeten want hij wilde niet echt wakker worden maar hij had ook flink morfine gehad rond 12 uur werd hij een beetje wakker. Terwijl ik daar zat te wachten kwam er nog een zuster binnen die Ferenc nog kende vandat hij de 1e keer binnen was gekomen en toen het hele jaar op de afdeling heeft gehad. Die vond hem zo groot geworden. Nadat hij goed wakker was zijn we weer naar de poli en hij mocht helemaal niks eten en drinken totdat hij de chemocapsules in had genomen, nou daar was hij het ff niet mee eens hij had honger en wilde eten Maar de kuur was nog niet klaar en de dokter zou bellen als die klaar was jeetje dat duurde in Ferenc zijn ogen wel erg lang want die wilde eten. Om 13.20 mocht hij de pillen nemen en een kwartier later mocht hij eindelijk eten 3 boterhammen een tostie en een danoontje gingen naar binnen.
Om 14.20 kwam het infuus precies een uur later dat heeft een half uurtje ingelopen en toen was het klaar.
Ferenc weet je zeker dat de naald eruit moet vroeg de zuster toen alles klaar was ja die moet eruit hij kan ook gewoon heel de week blijven zitten maar dat wil hij niet nu moet hij iedere ochtend op zijn PAC aangeprikt worden.
Om 15.00 waren we al klaar eerder als verwacht moet ik zeggen. Hij heeft wel veel pijn aan zijn rug maar 4x p.d 500 gr paracetemol dan gaat het goed het zal morgen wel een stuk minder zijn.
Heb ook nog een heel dagboek meegekregen wat ik iedere dag moeten invullen waar hij last van heeft dus ik hoop dat hij nergens last van heeft dit komt dus ook door de studie.

Marina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten