zondag 4 april 2010

Het vervolg

Tussen kuur 3 en 4 gingen ze stamcellen oogsten. Dat was op 6 en 7 aug '05 Ferenc moest eerst onder narcose om de lieslijn in te brengen en de dag erna zijn ze begonnen met stamcellen vangen dat hebben ze 2 dgn gedaan.


Stamcelaferesee

En maandag moesten we wachten tot ze klaar waren met tellen of ze er wel genoeg hadden eindelijk om 13.30 kwam de dokter met een uitslag van 30 miljoen en ze hebben en minimaal 5 miljoen nodig dus de vangst was goed Op 12 aug '05 begon de 4e kuur hij was altijd nogal aktief op de gang met tractors en fietsen en wij er maar achteraan met die infuuspaal en het moest natuurlijk een keer gebeuren en dat was deze kuur die infuuspaal viel om slangetje losgegaan en de chemo liep op de vloer gelukkig was er een zuster die niet zo heel snel in de stress raakte. Zo af en toe ging Ferenc ook naar school in het ziekenhuis maar dat vond hij allemaal niet zo nodig hij sliep liever tot 11 uur.
Na kuur 4 weer de nodige scans zoals MIBG CTscan en Hartecho.
Voordat kuur 5 begon moesten we zoals altijd eerst weer bij de dokter langs dat blijft altijd spannend want je krijgt dan toch weer een uitslag van die scan. Er zat nog wat op zijn benen, armen, maar zijn hoofd was schoon. En de tumor die was aan het verkalken. Nu nog 2 kuren en dan de operatie.
2 sep '05 was kuur 5 en 23 sep '05 gingen we voor de laatste kuur toen ze Ferenc boven gingen aanprikken aan je Port a cath hebben ze hem gefilmd want hij was een goed voorbeeld voor de andere kinderen.
De 28e werd hij 5 Jaar en dat hebben we groots gevierd in het ziekenhuis.5 Jaar

Toen we naar huis mochten kwam Dr.Beishuizen nog even langs en die kwam vertellen dat hij de volgende week al geopereerd ging worden op 7 okt '05 in die week moest hij nog wel halsecho MIBG scan CT scan. De dag dat hij geopereerd moest worden ging niet door want zijn weerstand was maar 0.28 en hij had koorst dus dat werd weer Dordtwijk toen hebben ze hem ter observatie gehouden geen antibiotica gestart als de koorts zou steigen dan zouden ze beginnen.
Na 3dgn was alles goed en mochten we weer naar huis dezelfde dag belde Dr.Beishuizen dat hij de 14e geopereerd zou worden dat was net 2 dgn thuis en dan weer naar Sophia
De dag voor de operatie was de opname de chirurg Dr vd Ven die kwam langs om te vertellen wat er de volgende dag allemaal zou gebeuren. Hij was rond de middag aan de beurt en ze zouden de snee 3 cm boven de navel maken. De tumor was nog 4 bij 3 cm met een lang staart eraan naar beneden die vast zat aan de bloedvaten en de bijnier daar moesten ze het van losmaken (losbikken zei de chirurg). Een risico was de milt en de bijnier. De dag erna op 14 okt '05 ben is hij om 14.00 onder narcose om 18.00 toen vonden wij het wel wat lang duren maar ze hadden gebeld dat het goed ging maar dat het nog wel even ging duren. Eindelijk om 21.00 belde ze dat hij klaar was maar hij moest naar de IC omdat hij te lang onder narcose was geweest. De chirurg kwam gelijk naar ons toe om te vertellen dat alles goed was gegaan Hij had goed nieuws hij had alles weg kunnen halen maar het zat heel erg verkleefd aan de bloedvaten over 1mm deed hij meer als 5 min. En verder was er niks gesneuveld. Nu moest heel dat lichaam weer opgang gaan komen maar na 6 dgn ging alles weer goed en mocht hij weer naar huis.Na de operatie kreeg Ferenc toch weer koorts dat werd weer Dordtwijk hij had een flinke longontsteking ze hebben ook nog een buikecho gemaakt of daar geen ontstekingen zaten na de operatie maar dat was niet het geval.
Na 7 dgn waren we weer thuis en wat denk je de telefoon gaat of we de volgende dag wilde komen voor de Hoge Dosis chemo kuur en de stamcelrefusie net thuis en daar ga je weer maar we waren er allang achter dat we niet zo heel veel te vertellen hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten