GREIFSWALD

Na zes jaar intensieve behandeling van mibg therapie, chemo's, bestralingen, stamcelreinfusie lukt het hier in Nederland niet om de ziekte onder controle te krijgen. Op advies van onze oncoloog zou Ferenc in aanmerking komen voor een nieuwe therapie in Amerika. Het ziekenhuis in Philadelphia heeft namelijk een succesvolle studie gedaan naar het opsporen en vernietigen van moeilijk te behandelen of verstopte neuroblastoomcellen. Deze therapie verhoogt zijn herstelkans met wel 20%

De studie laat echter te lang op zich wachten in Philadelphia en de tijd dringt, de arts kreeg een tip dat er in Greifswald bij de Universitätskliniek ook de immuumtherapie wordt gegeven. Er is contact gezocht met Dr.Lode en binnen drie weken kon Ferenc beginnen met de therapie in Greifswald.

Het is 85% hetzelfde medicijn als in USA alleen de therapie wordt op een ander manier gegeven.
Dr.Lode heeft meegewerkt in Philadelphia aan deze studie daarna is hij terug gekeerd naar Duitsland.
3 opmerkingen:

 1. zo ferenc ik wist dit allemaal niet :( maarja ik hoop dat alles goed gaat met je ik zie je vaak bij vvgz ik hoop dat het beter gaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Ferenc,

  Je lotgenootje Willemijn ken ik. Verschrikkelijk die ziekte. We hebben veel voor haar gebeden. Het lijkt erop dat ze beter wordt. Sinds ik van jou gehoord heb zal ik voor je bidden.

  Veel zoenen en kusjes van: Hennely

  E-mail: hennely@kits.nl
  Website: www.genietwebsite.123website.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Ferenc,

  Ik heb op het jeugdjournaal gehoord dat je kanker hebt. Ik vind het zooo verschrikkelijk, ik hoop dat je snel geneest en van de leuke dingen in het leven geniet. :)

  BeantwoordenVerwijderen