zondag 4 april 2010

......Verder en verder

Na alle chemo's hoge dosis chemo en de stamcelrefusie begon het ritueel weer van MIBG scan, Ct scan en Urine inleveren dat moest ook iedere keer voor een scan. Daar kunnen ze heel veel in zien Dan mocht Ferenc geen bananen, kiwi's, en walnoten eten want daar zitten stoffen in die ook in zijn urine zitten en die er niet in horen. Nu werd het tijd voor de bestralingen maar we moesten eerst nog een mal (mouldroom) maken voor zijn buik dat moest is het Daniel de Hoed gebeuren maar eerst langs Sophia want er moest een dokter naar die blaasjes kijken van de waterpokken of die ingedroogd waren en dat was goed anders hadden we niet naar het Daniel gemogen omdat daar allemaal mensen met verminderde weerstand rondlopen. Er moest ook nog een scan gemaakt worden voor de plaatsbepaling van de plaats voor het bestralen.
23 dec '05 moesten we bij de dokter komen en wat bleek op de MIBG scan hadden ze nog een plekje op zijn sleutelbeen gezien.
Dus dat was een flinke tegenvaller want wij hadden wel gedacht dat alles weg zou zijn. De artsen hadden al overlegd en er zouden ook 14 bestralingen op het sleutelbeen komen.
28 dec '05 was de eerste bestraling dus iedere dag op en neer naar het Dijkzigt alleen niet in het weekend. Daarna moest er voor dat sleutelbeen natuurlijk ook nog een mal gemaakt worden en weer plaatsbepaling
dat was een heel gedoe want die mal voor het sleutelbeen moest over heel zijn gezicht de eerste mislukte dus nog een keer die was dan gelukkig goed
9 jan '06 was alles klaar voor de bestraling op het sleutelbeen en toen werd hij op 2 plaatsen bestraald.
26 jan '06 waren alle bestralingen gedaan.

De scans die hierna zouden komen werd pas eind febr. omdat de bestraling langer doorwerkt en dan heeft het geen zin om dat gelijk te doen. Maar veel rust kreeg Ferenc niet want 4 dgn na de bestraling begon de hoge dosis Vitamine A kuur dat was 14 dgn 6 pillen per dag slikken en dan 14 dgn rust en dat 6 kuren lang.
Deze pillen moesten eventueel nog foute cellen als die er zouden zitten kapot maken. Die pillen waren zo heftig dat hij niet in de zon mocht want zijn huid ging er helemaal van kapot.
30 febr '06 werd er weer een MIBG scan gemaakt dus dat werd de week van de waarheid en nog een CT scan en een buikecho
3 mrt '06 zaten we bij dr Beishuizen en die had niet zo'n goed nieuws want het plekje op zijn sleutelbeen was nog niet weg we moesten even afwachten want de bestraling kon nog zijn werk doen 2 mnd later weer een scan de dokter wou 3 mnd maar dat vond ik te lang duren dus werd het 2mnd. Maar het was dus nog niet weg en toen hebben ze besloten om nog 1 MIBG therapie te doen en nu was het in het Daniel de Hoed dat was wat korter bij voor ons maar er moet maar net plaats zijn. 17 mrt '06 ging het nog even mis hij had weer koorts en bloedafname laten doen en we moesten gelijk naar Dordtwijk want hij had een CRP (infectiewaarde) van 200 dat is veeeeel te hoog.
Gelijk aan de antibiotica 7dgn in dordt gelegen een daarna met de Ambulance naar het Daniel de Hoed waar gelijk de MIBG therapie van start ging. Die duurde nu niet zo heel lang maar 3 dgn want de radioaktieve stof gaat alleen maar in de foute cellen zitten en dat was nu maar een plekje dus dan was het er ook sneller uit. Ferenc vermaakte zich wel daar in die kamer beetje voetballen en op de playstation racespelletjes doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten