zondag 10 februari 2013

De laatste week thuis had Ferenc het zoals gewoonlijk nog erg druk. Iedere dag op en neer naar het ziekenhuis voor bestraling tussendoor nog zoveel mogelijk naar school. De zaterdag was de voetbal voor de zoveelste keer afgelast en daar was hij nogal boos over want dat zou voorlopig de laatste wedstrijd zijn deze competitie. Maar er was een vader in het team die er alles aan gedaan heeft om nog een oefenwedstrijd te regelen, zodoende heeft hij dinsdagavond nog lekker een oefenwedstrijd kunnen spelen. Maar dat was niet het enige ook had hij geregeld dat hij woensdagavond met de jeugdselectie van Feyenoord mee mocht trainen. Ferenc vond het geweldig dat hij mee mocht trainen en na afloop kreeg hij nog verschillende presentjes o.a een gesigneerd shirt, sleutelhanger, vaantje enz.
Op de site van Feyenoord Academy staat nog een leuk stukje geschreven.


Donderdag moest ook de Broviac nog geplaatst maar om 9.00 moest hij eerst nog naar de bestraling en daarna door naar het Sophia. Om 12.30 was hij al aan de beurt dat zat al lekker mee want hij wilde nog wel naar huis die dag. Ze wilden de broviac aan de andere kant plaatsen en de pac laten zitten omdat die er nog maar van 3 december inzit, maar omdat hij te dunne aders heeft hebben ze nu de pac verwijderd en op dezelfde plaats de broviac geplaatst. Dat scheelt wel weer een litteken. Alles was goed gegaan en mocht hij om 17.00 weer  naar huis.


Vrijdagochtend om 8.00 de laatste bestraling, daarna de auto vol geladen en weer richting Greifswald.
Na alle file's, sneeuwbuien en strooiwagens getrotseerd te hebben waren weer netjes op tijd om 17.00 gemeld in het ziekenhuis. Ferenc mocht nog even mee naar het Elternhaus en om 20.00 moesten we weer terug zijn. We hebben nog even wat boodschappen gedaan, en hij heeft nog gedoucht en de tijd was zo weer voorbij. Ja en toen was het zover met heel ons hebben en houden naar het ziekenhuis voor de stamceltransplantatie (STC). Na het plaatsen van de broviac zat er hier en daar nogal wat bloed onder de pleisters, dus is er eerst een arts gekomen omdat allemaal schoon en netjes te maken. Toen ze daarmee klaar wat is hij de kamer in. Alles wat de kamer in gaat moet eerst gedesinfecteerd worden en dan is er een in en out kast en daar gaat echt alles door heen kamer in en uit.  En ik moet voordat ik de afdeling op komen me omkleden en ziekenhuis kleding aan en als ik de kamer in wil dan schort aan, mondkapje voor, haarkapje op. Als ik mijn telefoon mee neem moet ik die eerst weer desinfecteren in de kast leggen, kamer in en weer uit de kast halen en zo gaat het de hele dag door.

De laatste foto voordat hij naar binnen ging

Marina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten