woensdag 28 december 2011

De antibody's zitten erin

Voordat we maandag naar huis mochten moesten we eerst nog even naar het ziekenhuis voor bloedafname.
We waren al om acht uur in het ziekenhuis en het was rustig op de afdeling, ze hebben gelijk bloed afgenomen en een uurtje later was de uitslag binnen. De zaalarts kwam en die zei we hebben een probleem, ojee wat nu weer was onze eerste gedachten, alles was goed alleen zijn trombo's waren maar 8 terwijl ze de vrijdag ervoor nog 237 waren. Hij wilde voordat we gingen rijden eerst nog een zakje trombo's gegeven niet dat er onderweg wat zou gebeuren. Het duurde even voor dat het binnen was maar Ricky was er ook weer en samen hadden ze een kamer. Frank is in die tussentijd terug gegaan naar het Elternhaus om de spullen te halen want het leek wel een volksverhuizing, de volgende ronde nemen we toch maar iets minder spullen mee. Om 13.00 zaten de trombo's erin en met een berg medicijnen, papieren en recept voor de vitamine A kuur konden we richting huis.Om acht uur waren we thuis en Jesper en Romain die waren ook al thuis met opa en oma die waren weer helemaal blij dat we er waren. Het was natuurlijk nog gewoon schoolweek maar Ferenc die was toch te zwak om naar school te gaan woensdag is hij wel naar het kerstdiner geweest maar die twee uurtjes waren dan ook meer als genoeg. Eten kon hij nog niet goed het kwam er allemaal weer met hetzelfde gangetje uit. s'avonds kreeg hij een bloedneus die niet wilde stoppen toen wisten we alweer genoeg, te lage trombo's eindelijk was het gestopt en kon hij gaan slapen, maar s'nachts om drie uur hing hij weer boven de pot. Donderdag was ook de pomp leeg en moest hij naar Sophia voor bloedafname dat allemaal opgestuurd moest worden naar Greifswald. En idd zijn trombo's weer gezakt naar 4 de rest is alles goed alleen die trombo's zakken iedere keer als een gek. Het is wel raar want normaal moet een transfusie vijf tot zes dagen meegaan en nu was het binnen twee en halve dag al weer helemaal gezakt. Ferenc werd er ook niet echt vrolijker van want zijn humeur is ver te zoeken en die dag weer heel de dag in het ziekenhuis voordat het zakje is binnen is en hij klaar was was het alweer vijf uur. Ze hebben die dag nog wel een fotoshoot gemaakt van Ferenc met zijn arts voor folders van het NKOC en de website ik weet het ook niet helemaal precies want Frank was die dag met hem in het ziekenhuis.

De kerstdagen zijn we thuis geweest we zijn altijd al onderweg en zijn ze allemaal naar ons gekomen. Maandag is hij begonnen met de vitamine A kuur, Isotretinoïne 120 mg per dag en dat 14 dagen. Klinkt heel simpel vitamine A maar dat is het niet de dosis is zo hoog dat het tegen chemo aanzit. Dinsdag moesten we weer naar Sophia voor bloedafname, komen we op de poli een drukte niet te geloven Ferenc gelijk weer de bokkepruik op natuurlijk het duurde hem allemaal veel te lang. Het is niet de Ferenc die wij gewend zijn hij loopt overal tegen aan te schoppen en niets is goed.
Het duurde even maar alles zag er goed uit behalve die trombo's weer gezakt naar 6 we mochten wel naar huis maar als er wat was gelijk aan de bel trekken. We hebben toch maar even naar Greifswald gebeld hoe dat nou kan maar ze zien dit wel vaker bij de therapie. Als er tussentijds niets gebeurd dan weer 2 januari naar Sophia voor weer bloedafname.

Gelukkig is het vakantie en kan hij een beetje bijtanken, hij heeft het zwaar het is te hopen dat de therapie net zo goed zijn werk doet als dat het op zijn humeur werkt dan komt het allemaal goed.
8 Januari gaan we weer naar Greifswald en gaat de volgende dag kuur 2 van start.

Verder wensen wij iedereen een Fijne Jaarwisseling en een Gelukkig, Gezond & Liefdevol 

Marina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten