zondag 18 december 2011

De eerste week Antibody's

De eerste week van de antibody's in combinatie met IL2 zit erop, het was een hele zware week voor Ferenc, alle bijwerkingen die je er van kan krijgen heeft hij wel gehad, pijn in zijn voeten, benen, jeuk, hoesten en zijn humeur dat zullen we het dan maar niet over hebben dat was ver te zoeken, maar alles onderdrukt met morfine en als hij ergens last van had kreeg hij wel weer een medicijntje, licht kon hij ook niet verdragen we hebben zo'n beetje de hele week in het donker gezeten.

Woensdag nacht ging het ook niet zo lekker toen had hij veel te lage bloeddruk, dat betekende dat ze ieder uur weer opnieuw kwamen meten, nu heeft hij altijd wel vrij lage bloeddruk maar nu was het iets te extreem maar tegen de ochtend was het weer normaal. Uit voorzorg ook iedere nacht aan de hartbewaking overdag mocht het eraf maar als wij wat langer uit de kamer gingen dan wilden ze wel graag dat de hartbewaking er weer op ging. Donderdag is er een uitgebreide echo gemaakt van zijn hart, longen, nieren, lever er zat alleen bij zijn longen ongeveer 1 cm vocht de rest zag er allemaal goed uit.

Vrijdag kreeg hij zijn laatste IL2 injectie zodra hij die kreeg dook hij weer helemaal in elkaar en dan kwamen ook weer de nodige bijwerkingen en vandaag was het op zijn luchtwegen, hij bleef maar hoesten, er moest eigenlijk een EEG van zijn hoofd gemaakt worden maar dat is verzet naar maandag want dat gaat niet als je zo aan het hoesten bent. Rond de middag kwam de arts en die zei dat we zaterdag uit het ziekenhuis mochten hij zou dan zijn mobiele pomp krijgen, wij een beetje verbaasd want alle medicijnen moesten nog afgebouwd worden en hij lag nog helemaal voor pampers. De arts zei dat komt goed hij heeft zijn laatste IL2 gehad en dan gaan ze heel snel vooruit. Het klopte idd s'middags was hij weer het mannetje het licht mocht aan, er ging een wereld open voor ons, en hij wilde een rondje gaan lopen, zo gezegd zo gedaan en ze zijn gelijk de medicijnen af gaan bouwen.

Deze dag hadden we ook nog de Weihnachtsbuffet op de afdeling, en de Weihnachtsman kwam ook nog even langs. Ze hadden allemaal koekjes en taarten gebakken en alle kinderen kregen een cadeautje. Frank zei ik kan zo een Eu top hier gaan houden aan tafel met Polen, Zweden, Engeland, Turkije, Duitsland en Rusland erg internationaal hier.Gisteren toen hij wakker werd hebben ze zijn mobiele pomp aangesloten, dat stelt niet veel voor het is een soort babyfles met een ballon er in en daar zit dan 250 ml antibody's in. Donderdag moet het in het lichaam zitten en dan moeten we in het Sophia de pomp er af laten halen en word alles terug gestuurd naar Greifswald.

Om 13.00 waren we in het Elternhaus, met nog wel allemaal medicijnen voor de bijwerkingen, gisteravond kreeg hij ineens jeuk en dat medicijn hadden we dus niet en is Frank dat nog gaan halen in het ziekenhuis. Morgenvroeg moet hij nog een bloedafname zal wel weer negen buisjes zijn en de EEG moet nog gemaakt worden, en als alles goed is mogen we naar huis, dan loopt tot donderdag de antibody's en dan heeft hij het weekend rust en dan begint voor 14 dagen de hoge dosis vit A.

De spullen staan zo goed als gepakt en kunnen we voor drie weken naar huis.

Marina

2 opmerkingen:

 1. Ferenc wat ben jij een ontzettende bikkel!! Ben zo trots op jou! Denk veel aan je. Fijn als jullie straks weer thuis zijn. Komen wij je ffe opzoeken! Heel veel liefs je oom tante en neefje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Marina,
  Ik heb adresgegevens nodig om geld over te kunnen maken, wil jij contact met gemeente Zwijndrecht opnemen? (770 3511)
  groet,
  Chantal Scheffel

  BeantwoordenVerwijderen