woensdag 7 december 2011

Lange dag

Vanochtend om 9.00 waren we in het ziekenhuis, Ferenc is niet zo'n ochtendmens dus dat valt niet altijd mee en vooral als je dan daar komt en het gewoon nog een hele tijd duurt voordat er is wat gaat gebeuren. Hij moest weer infuus voor bloedafname en de radioaktievestof zouden worden toegediend.
Dat doen ze hier niet via de port a cat (PAC) omdat de stof dan te lang in de pac blijft zitten en dat willen ze niet, in nl gaat het al 6,5 jaar via de pac maar we zijn niet in nl dus andere regels en soms denk je, ja daar zit wat in ze hebben eigenlijk wel gelijk.

Wachten op de narcose


Maar op sommige vlakken zijn ze dus helemaal niet moeilijk de bot/beenmergpunctie wordt hier gewoon in de behandelkamer op de afdeling gedaan, hij mag zijn eigen kleren aanhouden en binnen 10 minuten is het klaar. Er komt een zuster van de Nucleair naar de oncopoli om de radioaktievestof toe te dienen,  ook handig hoef je niet de hele tijd heen en weer te lopen.Wel krijgen ze hier heel wat meer narcose als in nl hij was zo stoned als een garnaal en zag alles dubbel toen hij aan het bijkomen was. Na een tijdje kreeg hij een kamer met bed waar hij wakker kon worden. Dat was wat minder gezellig hij lag bij een duits jongetje maar we werden zo'n beetje de kamer uitgekeken door die moeder. We hebben gelijk gevraagd of hij volgende week alleen op een kamer mag, want daar hebben we helemaal geen zin in, als er plaats is kan dat dus we zijn benieuwd.

Om 13.30 was Ferenc nog steeds niet echt wakker en werd hij opgehaald door de ambulance, want om 14.00 stond er een mibg scan en dat was in het oude gedeelte buiten het ziekenhuis hier 500 meter vandaan en daar zijn ze dan ook weer niet moeilijk in ze laten wel even de ambulance komen.

Met de ambulance


Toen we daar waren werd hij op een stoel gezet door de broeders want die wilden de brancard weer meenemen, tot dat Ferenc even ging spugen, alles over de vloer maar dat is natuurlijk met de radioaktievestof niet echt handig.
Maar hij was het kwijt en het ging gelijk een stuk beter met hem.

Ook hier weer wachten want dat 14.00 klopte ook weer niet, zijn we aan de beurt een klein kamertje het scan apparaat paste er bijna niet in. Ik zat met de stoel in de deuropening hier was het allemaal wel klein dit was dan ook het oude gedeelte van het ziekenhuis. Nadat de stof is ingespoten maken ze hier nog dezelfde dag een scan, omdat de stof dan nog goed in het lichaam zit duurt het maar 15 min. Morgenvroeg om 8.00 moeten we er zijn voor de lange scan van twee uur.


Plekje op hoofd en knie zijn goed te zien

Dan kunnen ze alles heel duidelijk zien, we zaten bijna met ons neus in het scherm en wij hebben al wel gezien dat de plek op zijn hoofd en knie er nog zitten.

Na de scan zat het ziekenhuis dagje er weer op, hij heeft nog wat op bed gelegen, filmpje gekeken en toch ook nog huiswerk gemaakt.

Morgen Mibg scan en weer IL2 injectie halen.

Marina

4 opmerkingen:

 1. Filmpje gezien! Ze vonden hem hier thuis maar een beetje vreemd. Succes morgen weer! Ook met vroeg opstaan pfoe...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijna dat je ons elke dag op de hoogte houdt, zo kunnen we meekijken wat er allemaal gebeurt.

  Succes weer morgen en sterkte met het wakker maken :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens jullie heel veel sterkte toe, en ik neem mijn petje ervoor af, dat je na z`n dag nog de moet kunt verzamelen om zoveel info op het blog te plaatsen.

  groetjes Nicole uit Cadier en Keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koen (van de Toermalijn)8 december 2011 om 17:34

  Tjonge,

  Wat een bikkels zijn jullie toch!
  En toch nog huiswerk maken 's avonds. Ferenc ik ben trots op je!
  We volgen het hier allemaal, fijn dat er zo snel verslagjes worden geplaatst.

  Succes!

  Koen

  BeantwoordenVerwijderen