donderdag 12 januari 2012

Kuur 2

De drie weken thuis zijn snel gegaan, Ferenc zat een beetje te tobben met zijn lage trombo's we hoefden pas 2 januari voor een nieuw bloedbeeld maar dat hebben we niet gehaald. Zaterdag 31 december precies de dag dat je heel de dag met vuurwerk over straat wil lopen als 11 jarige had hij een bloedneus,  gelijk ziekenhuis gebeld dat we er aan zouden komen maar dan moet dan eerst allemaal via via en dan wordt je weer teruggebeld, wat een gedoe allemaal in het weekend zou ook best iets sneller mogen, maar we zijn gelijk in de auto gestapt en we waren er al bijna toen ze terug belde dat we moesten komen. Dat wisten we natuurlijk al en Ferenc had me een partij slechte zin weer naar het ziekenhuis hij wilde vuurwerk afsteken. Gelukkig had in onze ogen de wat soepelere oncoloog dienst en hoefde er niet eerst bloed afgenomen te worden en naar het lab gestuurd te worden en dan weer wachten op de uitslagen, nee hij had de waardes van dinsdag bekeken en gelijk Trombo's besteld. Er moet dan ook iemand van de afdeling naar de spoedeisende hulp komen om hem aan te prikken, dat was Astrid die kon Ferenc gelijk maar wij moesten toch eigenlijk wel weer even denken want het was zes jaar geleden dat hij op 2 midden heeft gelegen en dat ze voor hem heeft gezorgd. Iedereen werkte aardig mee en om 15.00 waren we weer thuis en kon hij eindelijk de straat op.
2 januari weer naar Sophia voor bloedafname en toen waren de trombo's eindelijk 73.

De voetbalclub VVGZ waar hij al van kleins af
aan rond loopt had nog een verrassing voor hem de spelers van het 1e hadden het nieuwe uitshirt gesigneerd en ingelijst voor een speciaal plaatsje op zijn kamer. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club kreeg hij het uitgereikt van Gerard en Erik en trainer Johan heeft een mooi woordje gesproken. Ook namens Ferenc alles spelers en trainers bedankt !!


Met Erik, Johan en GerardZondag was het weer zover en kuur 1 zat er helemaal op de vitamine A was voor de laatste dag en zijn we weer richting Greifswald gegaan. Dit keer zijn we met zijn tweeën gegaan en is Frank nog een weekje gaan varen. Ricky vond het wel leuk dat Ferenc weer hier was want hij is al die tijd hier nog niet weggeweest nu konden ze weer samen een potje Fifa doen op de playstation.

Maandag weer gestart met IL2 iedere dag de injectie halen en ma, wo en vrij bloedafname zijn trombo's waren weer helemaal goed hij is begonnen met 236 weer een hele geruststelling dat ze het weer vanzelf doen. Hij heeft wel de nodige bijwerkingen zo heeft hij druk op zijn borstkast gister de arts naar laten kijken en die wilde wel even een thorax foto laten maken, maar die zag er goed uit het is zijn maag waar hij last van heeft pilletjes Pantazol meegekregen 1 per dag.
Hij heeft er toch wel veel last van dus vandaag maar pilletje extra gevraagd en ook dat was geen probleem nu 2 per dag. Deze week geen onderzoeken alleen een EEG van het hoofd.

Dinsdag zijn we naar het eiland Rügen gereden daar wilde Ferenc graag kijken het plaatsje Binz zijn we geweest.

Binz
 

Uit Greifswald Marina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten