maandag 12 december 2011

Antibody's gestart

Gisteravond om half twaalf waren we weer terug in Greifswald en vanochtend om half negen waren we weer in de kliniek vandaag was de dag dat de antibody's van start gingen. Het was weer zo'n maandagochtend chaos we zagen het al toen we langs de behandelkamer liepen daar stonden maar een paar infuuspalen klaar, Ferenc was niet de enige maar dat wisten we wel maar toch.

We moesten gelijk naar beneden voor de EEG van zijn hoofd, mochten we niet eens mee die kamer in dat mens zegt hij is oud genoeg, zegt ze ook nog ga maar koffie drinken, nou ja zeg vorige week hadden we een andere vrouw en toen mochten we allebei mee naar binnen. Maar het is goed gegaan en Ferenc vond ze niet aardig. Toen hij klaar was weer naar boven en was hij snel aan de beurt voor aanprikken, nu wel op zijn pac omdat die nu tien dagen erin blijft zitten. Het aanprikken hebben zie hier ook niet veel ervaring mee, want in ieder land is het weer anders. Ik heb dat geklungel is een tijdje aangekeken, maar in die tijd hadden ze in Sophia denk ik wel tien kinderen aangeprikt. Weer negen buisjes bloed en de IL2 en de infuuspaal eraan en het kon beginnen. Gelijk een berg medicijnen, Morfine voor de pijn, Bifiteral voor obstipatie want dat krijgen ze weer van de morfine, Zofran voor de misselijkheid, Pantozol een maagbeschermer, extra vocht en dan ben ik er nog een paar vergeten waar ik de naam niet eens meer van weet.

We hadden nog geen kamer die kwam pas om 16.00 vrij want daar lag Ricky en een spaans jongetje en die waren dan klaar en mochten naar huis, en dan had Ferenc de kamer voor zichzelf. Hij heeft al die tijd bij Ricky gezeten en op den duur werd het wat duizelig van de morfine en hij zegt tegen Ricky schuif is wat op en hij ging er gewoon naast liggen, tot het bed vrij kwam en schoon was heeft hij daar gelegen. Om 14.00 zijn de antibody's van start gegaan en die lopen nu 1 ml per uur erin 10 dagen continue en dan deze week nog iedere dag de IL2.
Ferenc heeft een paar uur geslapen de antibody's zijn aardig hun werk aan het doen, hij is ook wel weer wakker geweest toen was hij aardig bij. Frank slaapt nu in het ziekenhuis die heeft nu wel een veel beter bed als hier, maar daar piepen de pompen weer de hele nacht dus het is overal wat.

En dan hebben we natuurlijk nog 2 boys thuis, Romain heeft vandaag de gele band gehaald met Judo #trots

Ferenc wil iedereeen bedanken die een kaartje heeft gestuurd hij vindt het erg leuk !!
Laat de post maar komen zou ik zeggen.
Op naar morgen !!

Marina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten