woensdag 20 maart 2013

Dag +27

Ja hoor het is zover voorlopig de laatste blog uit Greifswald, morgen mag Ferenc naar huis.
Na 41 dagen vinden ze het genoeg geweest, met eigenlijk geen complicaties, alleen dat de lijn was losgelaten en dat hij tussendoor even naar de o.k. moest is alles super gelopen.

Voor alle duidelijkheid voor iedereen !!!

Ferenc moet de komende maanden uiterst voorzichtig zijn, vanaf de toediening van de stamcellen en dat was 21 februari minimaal 100 tot 120 dagen, hij loopt grote risico's om bacteriën en virussen op te lopen omdat hij nog geen T-cellen (afweercellen) heeft, dat gaat pas na die tijd komen. Hij mag voorlopig niet naar school, zich niet in grote groepen met mensen bevinden en ga zo maar door. Het liefst hebben ze hier als hij ergens naar toe gaat dat hij een mondkapje voor doet. Als je hem daar mee ziet lopen vraag dan niet waar het voor is want dat vind hij niet leuk. Ook thuis is de hygiëne heel belangrijk, er mag best iemand langs komen maar diegene moet zeker geen griepje hebben of verkouden zijn, en bij binnenkomst schoenen uit en handen wassen. We zullen hem ook niet al die weken bij vvgz weg kunnen houden, als je hem daar ziet rondlopen ga niet gelijk in grote groepen om hem heen staan en houd een beetje afstand. Je zal hem altijd zien met een pet en hij wil heel graag dat iedereen daar van af blijft !!

Hij heeft de Haplo hier in het ziekenhuis als het beste doorlopen van allemaal tot nu toe en dat willen we graag zo houden, hij is nu heel ver gekomen en de top van de berg mag nu ook wel is een keer gehaald worden.

Het laatste nachtje hier, alles weer bij elkaar verzamelen wat sleurt een mens toch met rotzooi heen en weer niet normaal. Ik hoop dat het morgen allemaal in de auto past. We mogen voorlopig de eerste acht weken iedere woensdag even op en neer dan moet er bloed afgenomen worden en krijgt hij nog een soort antibiotica die twee uurtjes erin moet lopen en daarna mogen we weer naar huis. We hoeven ons voorlopig niet te vervelen maar dat deden we toch al niet.

Om af te sluiten nog ff een maffe foto3 opmerkingen:

 1. Hoi Frank/Marina

  Je zou hopen/verwachten dat het bloedprikken hier in Nederland zou (moeten) kunnen. Zou heel veel kilometers op de weg schelen.

  Maar zo zal het wel niet werken. In ieder geval, ik reageer niet veel maar lees vanzelfsprekend mee!

  Mvg, Peter heuvelman (collega van Melanie)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ference, Marina, Frank, Jesper en Romain,

  Wederom een hele berg beklommen! hopenlijk was dit de laatste van een hele keten. Goed om te horen dat Ference het zo goed doet. Veel succes de aankomende tijd.

  Groeten,
  Jelle en Berinda Renes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt allemaal heel positief!
  "even" op en neer??? Jeetje, wat een opgave! Maar alles voor een goede afloop, toch?!
  Misschien zien we elkaar over een paar weken nog een keer. Ik leef erg mee en ben blij dat Ference het zo goed doet!

  Groetjes, Marjolein en Kay

  BeantwoordenVerwijderen