maandag 2 mei 2011

Voetbal !!

2-2
 
Een paar weken geleden belde Margaret of Ferenc mee wilde naar Psv - Heerenveen dat is iets wat we niet aan hem hoeven te vragen het antwoord weten we toch wel. We lagen in Antwerpen en ik met Jesper en Ferenc naar Eindhoven. Het was een hele mooie zomerse dag, een leuke sfeer en ondanks dat het een gelijkspel is geworden van heeft hij erg genoten.
 Ja en daar blijft het niet bij, vorige week zondag waren we uitgenodigd door Antoon om mee te gaan naar Feyenoord - Psv. Hij was natuurlijk de dag ervoor kampioen geworden met zijn eigen team en toen had hij al in de spelersbus van Feyenoord gezeten en de volgende dag zat hij weer in de Kuip. En dat als je voor Psv bent. Maar wat maakt het uit als je van voetbal houdt dan ga je toch gewoon. Antoon had van alles geregeld en dat was aardig gelukt moet ik zeggen. Eerst zijn we een hapje gaan eten en daarna werden we opgehaald door Michel die ons een rondleiding gaf. Als eerste mochten we de kleedkamer in, dat is wel heel bijzonder want dat lukte bij Doe een Wens nog niet eens. Daar liet hij alles zien fitnessruimte, douche, massageruimte, toen we binnenkwamen stond de verzorger van Feyenoord Fred Zwang er en Ferenc zij gelijk ohh dat is de vader van Mark, die zit dus ook bij Vvgz net of het allemaal heel normaal is. Daarna mocht hij het veld op en is hij naar Mario Been en daar kreeg hij een shirts met zijn naam er op en alle handtekeningen van de spelers. En omdat hij voor Psv was kreeg hij ook nog een shirt van Fred Rutten en Philip Cocu met de handtekeningen van de spelers. En de Feyenoord fotograaf allemaal maar foto's maken. Zo tussen door kwamen we ook nog allemaal spelers tegen vraag me niet wie want in mijn ogen lijken ze allemaal op elkaar, maar handje schudden praatje maken het was allemaal geen probleem.
En toen was het tijd voor de wedstrijd alles zat mee die dag schitterend weer, leuk partijtje voetbal het klopte helemaal die dag. Ferenc heeft heel de wedstrijd bij Antoon op schoot gezeten en de 2e helft was hij er klaar mee dat Psv achterstond dat hij het shirt aantrok van Feyenoord wat hij had gekregen. Hij had het nog niet aan of Feyenoord scoorde weer.
 
3-1
 


Na de wedstrijd is Ryo Miyaichi nog naar de shippingclub gekomen en was er gelegenheid om vragen te stellen en foto's te maken en handtekeningen natuurlijk en daar heeft hij er een van op zijn pet laten zetten.  Ferenc heeft nog gevraagd hoe hij het hier in Nederland vind, er stond wel een tolk bij want zijn engels was nog niet zo goed.

Donderdag was hij in het ziekenhuis en nu liggen er weer kaarten klaar voor Feyenoord - Nec.
 Het Sophia krijgt ieder jaar voor de laatste wedstrijd 650 kaarten van Feyenoord.
Dan is het wel weer genoeg geweest eigenlijk.

xxMarina 

Reacties zijn welkom het gaat een naslagwerk worden voor Ferenc

1 opmerking:

  1. Ik denk niet dat Ferenc het voldoende voetbal vindt. Volgend jaar gaan we nog een keer naar het PSV stadion.

    Groetjes Margaret

    BeantwoordenVerwijderen