donderdag 28 april 2011

Kampioen

                                                  


23 april 2011; afgesproken om de laatste wedstrijd te verzamelen bij VVGZ. Eenmaal aangekomen stond er een bus op het Noordpark die je normaliter niet aan zou treffen; de spelersbus van Feyenoord. Velen dachten dat de spelers van Feyenoord onder begeleiding van Marion Been op het bovenveld in alle rust aan het trainen waren. Edwin, de vader van Lindsay, begon met de indeling van de auto’s maar al snel bleek dit allemaal niet te passen. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw en bleek dat de bus was gereserveerd voor de spelers van E5 want die speelde de kampioenswedstrijd bij Groot Ammers, wat een verrassing!
 Om 10.00 uur begon de wedstrijd maar wat een veld was dit (Op een groen, groen, groen knollen, knollen veld daar zaten…)?! Volgens velen hadden de koeien er ’s morgens nog op gegraasd, de bal stuiterde alle kanten op. Al snel bleek dat Groot Ammers niet had stil gezeten, ze boden direct weerstand waardoor de Vogels zich moesten revancheren. Al snel volgde er een aanval en kreeg Ferenc bijna de eer om als eerste te scoren. Op het middenveld werd de bal onderschept door Luke die met de bal richting het doel dribbelde en ook de 0-1 scoorde!

Al snel volgde na de aftrap een tweede aanval, door een goed samenspel kreeg Kay de mogelijkheid de 0-2 te scoren. Het werd maar warmer en warmer zo’n 25 graden. Thomas beet zich vast in de tegenstander en hij had zich voorgenomen door niemand te laten passeren. Op het middenveld ontstaat er een goed samenspel tussen Duncan en Dino die helaas net naast het doel belandde. Er volgde al snel een mooie hoekschop van Duncan die via een mooie kopbal door Dino achter de keeper in het net belandde 0-3. Na de aftrap kwamen de Vogels in balbezit en bracht Kay de bal vanaf het middenveld richting het strafschopgebied, passte de bal door op Thomas die de 0-4 op zijn rekening kon zetten. Na elk doelpunt volgde een salvo aan toeters die de ramen en deuren deed sluiten in heel Groot Ammers.

Opnieuw werd de aanval ingezet en deze werd verijdeld door Ferenc “olifant” Vermaas 0-5. We zagen tijdens de wedstrijd een mooi samenspel, een mooie kopbal van Lindsay, Kylian die met hand en tand de achterhoede bewaakte en goede voorzetten richting de aanvallers gaf.

Na de rust begonnen Luke en Ferenc met de aanval en daar kwam een hoekschop uit. De keeper van Groot Ammers onderschepte de bal en schoot richting de aanvallers. Er ontstond een nare situatie in het strafschopgebied van de Vogels en Ricardo moest aan de bak. Maar wat hebben we een keeper zeg, en daarom zijn we zo blij met je Ricardo; je bent de beste!!!!

Ricardo schoot de bal richting het middenveld waar Ferenc de mogelijkheid kreeg de bal richting het doel te brengen wat resulteerde in de 0-6. Ondanks de weerstand die de Ammerse jongens gaven kregen de Vogels de ruimte om mooie aanvallen op zetten. Via het middenveld kwam Kylian in balbezit die de bal richting Dino passte, Dino direct door op Thomas en direct doorgespeeld op Duncan. Kay werkte als een paard op het middenveld en zette de bal voor en Duncan kreeg de mogelijkheid; heel subliem; de bal over de keeper heen te zetten 0-7. Al snel werd het 8e doelpunt gescoord door Dino 0-8. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er nog steeds goed samengespeeld en een voorzet van Ferenc op Duncan zorgde voor de final
goal 0-9.

De wedstrijd eindigde met applaus, spuitende champagne, olifantjes en een hele grote olifant voor Ferenc (iets tussen Ed en Ferenc) en niet te vergeten mooie kampioensbekers! Terug in de bus was het redelijk rustig maar we hadden het kampioenschap in onze zakken!!!!Jongens en dame het was wederom een steengoed seizoen waar jullie trots op mogen zijn. Zo zie je maar weer dat oefenen, oefenen en nog eens oefenen zijn vruchten uiteindelijk afwerpt. Nu volgen er nog een aantal leuke activiteiten zoals the Champions League, 2x toernooi, avondvierdaagse, minikamp en de slotdag.

Alle toeschouwers zijn trots op jullie en we hopen dat jullie in de Dtjes net zo goed zullen voetballen, maar wel uitkijken voor de buitenspelpositie!

MonicaDit verhaal is geschreven door Monica de moeder van Dino zij staat iedere week weer enthousiast langs de lijn met haar kladblok en de jongens aan te moedigen. Ze laat het even bezinken en na twee dagen is het verhaal klaar en staat het bij VVGZ op de site.
Iedere week weer leuk om te lezen.

Reacties zijn welkom het gaat een naslagwerk worden voor Ferenc
Geen opmerkingen:

Een reactie posten