dinsdag 24 januari 2012

Weer thuis

Woensdagavond het laatste blog geschreven dus weer even tijd voor de laatste paar dagen Greifswald. De morfine was gestopt en dag vier van de antibody's kon hij nog wel eens een terugval krijgen, maar alles is goed gegaan. Donderdag stond de echo gepland maar het was zo druk die dag dat de arts s'avonds om zeven uur toch nog de echo ging maken. Door de antibody's kunnen ze weer vocht vasthouden vandaar de echo maar het zag er goed uit alleen bij de longen één milimetertje vocht maar dat stelt niets voor. Ferenc vond het ook allemaal wel interessant en die vond het wel leuk als de arts nog met dat echo apparaat op zijn hoofd, arm, ribben, en hand ging kijken en de arts vond het ook leuk want er zijn maar weinig kinderen die dat willen.

Dokter Ferenc

Vrijdag vonden ze het zo goed gaan dat Ferenc wel mee mocht naar het Elternhaus, Ricky was naar een paar dagen in Nederland te zijn geweest ook weer terug en konden ze samen de boel een beetje vermaken in het Elternhaus. Zaterdag moesten we nog wel naar het ziekenhuis want de fles met antibody's was leeg en de nieuwe moest worden aangehangen, verder een rustig weekend gehad en de boel weer ingepakt. Maandag waren we om acht uur al in het ziekenhuis en gelijk hebben ze bloed afgenomen, nadat we alle medicijnen voor de komende drie weken en de ontslag papieren hadden zijn we weggegaan. De uitslagen van het bloed waren nog niet binnen dat duurt meestal een uurtje maar we hadden er wel vertrouwen in en zijn vast gaan rijden. Toen we twee uur onderweg waren toch maar even naar het ziekenhuis gebeld hoe het ervoor stond, maar dat was even een andere uitslag als na kuur 1,
HB 6.5
Trombo's 500
Leuco's 7.5

We waren precies op tijd terug om Romain uit school te halen, en Ferenc wilde eigenlijk s'avonds gelijk gaan trainen maar dat hebben we toch nog even tegen kunnen houden.
Vandaag is hij heel de dag naar school geweest, 3 december was hij voor het laatst op school geweest dus hij moet flink aan de bak want hij wil ook niet blijven zitten, Ik vroeg vanmorgen of ik hem naar school moest brengen met de auto maar hij keek me aan of dat ik gek was geworden, dus vanochtend stond zijn vriendje voor de deur en zijn ze samen naar school gefietst. Hij was wel moe toen hij uit school kwam, maar hij is daarna nog bij zijn vriendje gaan spelen dus dat zit wel goed. Nu even drie normale weken voor hem wel nog een paar keer Sophia tussendoor, donderdag is de pomp leeg en dan kunnen ze daar de naald eruit halen, bloed afnemen en alles opsturen naar Greifswald.
De eerste week heeft hij het zwaar gehad maar de tweede week is harstikke goed gegaan !!!
De eerste onderzoeken zijn weer bij start van kuur 4.
12 Februari gaan we weer naar Greifswald voor kuur 3.

xx Marina

2 opmerkingen:

 1. Lekker dat hij zo goed door de 2e kuur is gegaan, wat tonen de #kanjers toch een veerkracht altijd maar weer he. Thuiskomen en weer "gewoon" op de fiets naar school GEWELDIG.

  Na kuur 3 volgen toch de eerste resultaten ?

  Groetjes uit Almere
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat goed om dit te lezen, en wat een doorzetter is het ook, meteen op de fiets naar school! Zet hem op Ferenc!

  BeantwoordenVerwijderen