zaterdag 19 maart 2011

Bericht op de site van spinningevent

1 Jaar later

Een jaar geleden

Wat vliegt de tijd toch snel. Het is al weer bijna 1 jaar geleden dat we met zijn allen in Vlaardingen in touw waren voor het grote Spinning Event voor Spin for Life 2010.
En wat heeft zo’n dag voor ons betekend? Heel veel kan ik jullie vertellen!
Al die enthousiaste mensen die zich zo inzetten voor Villa Joep, daar zijn bijna geen woorden voor te vinden, eigenlijk maar een woord FANTASTISCH.


Leontien van Moorsel ambassadrice

Leontien van Moorsel, onze nieuwe ambassadrice voor Villa Joep, gaf een uurtje les. Samen met Leontine (VJ) stond ik als side kick op het podium. Een hele ervaring moet ik zeggen, want nu pas weet ik wat echt trainen is. Wij hadden een team met 10 fietsen, bezet door familie en vrienden. Ook zij waren allemaal zo onder de indruk van het evenement dat zij zich gelijk allemaal weer aanmeldden voor SE2011. Dit jaar gaan we het echter niet redden met 10 fietsen, nee, het zijn er nu zelfs 18 geworden! De verwachtingen zijn heel hoog en wij hopen dat het weer net zo’n mooi evenement mag gaan worden als vorig jaar.

Ferenc en zijn chemokuren

Tijdens Spin for Life 2010 was Ferenc net weer begonnen met een serie chemokuren. De Neuroblastoom was weer teruggekomen in zijn benen, heupen, armen en rug. Gelukkig was er net een studie vrijgekomen waaraan hij mocht deelnemen. Hij was de 1e van 10 kinderen in Nederland die met die speciale kuur van start ging. In die periode heeft Ferenc weer 12 chemokuren moeten ondergaan. Iedere maand bracht hij een week lang een paar uur per dag door in het ziekenhuis. In december onderging hij zijn laatste kuur en in januari bleek, nadat hij weer door de scan was gegaan, dat de kuren heel goed waren aangeslagen. Alles was gelukkig weer weg! Ondanks de goede resultaten is het wel heel moeilijk er toch weer een beetje vertrouwen in te krijgen. Het moet nu gewoon echt wegblijven, want je vraagt je ook af hoeveel kan Ferenc nog hebben…… !!

Van de in totaal 60 dagen had hij toch liever zijn tijd met andere kinderen van zijn leeftijd op het voetbalveld doorgebracht. Een kind van 10 jaar hoort zorgeloos te kunnen spelen. We lopen nu 6 jaar in het Sophia Kinderziekenhuis en is het zo’n beetje ons 2e thuis geworden. Ontelbare dagen, nachten, uren en minuten hebben we daar al doorgebracht. Door de jaren heen hebben we met heel wat artsen en zusters een goede band opgebouwd. Zo ook met de oncoloog van Ferenc, Dr. Auke Beishuizen, die net als vorig jaar ook dit jaar weer met ons team meedoet.

Turbulent leven

We hebben een zeer turbulent jaar achter de rug. Natuurlijk door onze zorg voor Ferenc, maar dat doe je als ouder, maar ook door een verhuizing en zorgen als gevolg van de crisis die ons trof als binnenvaartondernemer. Maar omdat ons motto is “verstand op nul en blik op oneindig” zullen we doorgaan (die is van Ramses Shaffy…..)

Help en steun ons te strijden tegen neuroblastoom kinderkanker.

http://www.spinningevent.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten