zondag 23 januari 2011

Goed Nieuws

We hebben van de week goed nieuws gekregen maar nu moet er ook nog een blog geschreven worden.
En aangezien ik nu alleen zit en de boys op bed liggen ga ik er is voor zitten.
Want het liefst zit ik alleen en dan gaat het vanzelf maar als ze allemaal rond me heen lopen te dartelen dan lukt het niet erg.

Het was weer de week van de scan en dat betekent weer 3 dagen ziekenhuis. Dinsdag begon het al goed duurde allemaal weer lekker lang in het Dijkzigt. Het enige wat meezat was de tijd die we voor woensdag meekregen en dat was pas om 10.00 en dan hebben we het nog niet over het parkeren gehad de helft van de parkeergarage afgesloten dus maar ergens in de woonwijk gaan staan en een eindje lopen het is maar goed dat Ferenc lekker fit is anders heb je toch een probleem.

Woensdag weer die richting op en ondanks dat we een eindje moesten lopen waren we precies op tijd.
We waren gelijk aan de beurt dan komen toch wel weer die zenuwen maar die zullen wel nooit meer over gaan. Het ging erg goed toch ook maar weer op het scherm kijken dat kan ik ook niet laten, is even gevraagd welke arts er was ehh niet mijn favoriet dus wel bale maar je moet het ermee doen.
Na 1,5 uur was hij klaar en het zag er zo op het oog goed uit maar de arts moet eerst nog goedkeuring geven. En ja zag er goed uit maar hij wilde nog twee extra plaatjes een dat die scan helemaal rond zijn buik draaide die duurde 30 minuten en nog een van zijn rug van 10 minuten.
Dan worden er allemaal kleine plakjes gemaakt en die voegen ze dan bijelkaar en dan hebben ze een heel goed beeld en dan kan hij echt overal kijken ook in de diepte een soort 3D scan.
Het was einde therapie en hij wilde nu echt alles uitsluiten niet dat er nog ergens een restje zat.
Oke wat moet dat moet weer 40 min extra onder dat apparaat. Inmiddels was Ferenc wat aan het rekken en strekken en hij ging weer netjes liggen maar diep respect hoe stil hij ligt daar kunnen wij nog wat van leren.
En wij maar weer een krantje lezen beetje kletsen en wachten tot het klaar is.
Gelukkig waren alle plaatjes gelukt en hoefde we niet terug te komen de volgende dag.
Maar die paar uur zijn zo slopend dat je de rest van de dag nergens geen zin meer in hebt.
Hierboven zie je het scherm waar wij dan op kunnen kijken en links zie je het lichaam van Ferenc devoor en de achterkant. Wat je hier zwart ziet dat is altijd zo en de rest moet allemaal wit zijn.
Het is net een spelletje voor de artsen zoek de 10 verschillen.
Wat ze doen is ze draaien dit uit en ze pakken dan al die plaatjes van de vorige scans erbij en gaan dan alle plaatjes met elkaar zitten vergelijken of ze geen afwijkingen zien.

Vrijdag naar de dokter en hij kwam eraan en het eerste wat hij zei alles is goed !!
Yess we hadden het stiekem wel gedacht maar nu was het echt bevestigd door de dokter.
We hoeven pas over 3 maanden terug te komen niet eens een bloedbeeld tussendoor.
Wat gaan we doen met al die tijd ??

De laatste kraal einde therapie heeft hij nu ook en nu stopt hij met de kralen. (te kinderachtig)

De Kanjerketting

We zullen ze best een beetje missen al die leuke, lieve, zusters op de poli we hebben in die 6 jaar toch met heel veel een goede band opgebouwd dat kan ook bijna niet anders het was ons 2e thuis.
Alle artsen en zusters van de poli oncologie Sophia BEDANKT.

20 Maart is het weer Spin for Life de opbrengst van dit grote evenement gaat naar Villa Joep .

Ook doen wij dit jaar weer zeer actief mee en zoeken wij nog sponsors wie o wie heeft er wat over voor dit voor ons zo'n belangrijk goed doel. Ook een klein bedrag ik welkom !!
Er zijn grote opbrengsten en kleine opbrengsten, maar alles telt en alles is waardevol!


Laat het mij weten ik ben op heel veel manieren bereikbaar. Hyves,Twitter, Facebook, Telefoon, Email je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het, dus wat houd je tegen om contact te zoeken met mij.

De ambitie is net als in de vorige jaren groot: de VES streeft naar een totaalopbrengst van maar liefst 500.000,00 euro! Vorig jaar is het duizelingwekkende bedrag van 440.000.01 euro! opgehaald.


Kijk voor het laatste nieuws op  Spin for Life


xx Marina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten