maandag 21 januari 2013

Bestralen

Er valt wel weer het een en ander te vertellen sinds vorige week. We hadden hier aan onze dokter gevraagd of het een optie was om de plekken in zijn hoofd te bestralen. Dinsdag belde de dokter hij had met de arts in dld overlegd en ze wilden graag nog een MRI van het hoofd, de volgende dag om 17.00 kon die gemaakt worden in het Dijkzigt, dat was wel een hele snelle actie. Maar er is ook nog maar weinig tijd over want 8 februari moet Ferenc weer in Greifswald zijn voor de start van de Haplo.
Woensdag de mri gemaakt, donderdag hebben we niets gehoord toen dachten we al als hij morgen belt dan komt hij gelijk met een lijst met afspraken. Het was net zo vrijdagochtend ging de telefoon, ze hadden de mri bekeken en ze wilden 10 bestralingen geven en dat allemaal nog voor 8 febr, en tijdens de mibg therapie kunnen ze geen bestraling geven. Het kon zijn dat we dezelfde dag nog naar het Daniel den Hoed moesten voor een ct scan en een mal. Ik gevraagd of dat dan zo laat mogelijk kon want Ferenc had proeflessen of het Develsteincollege en daar wil hij volgende jaar graag naar toe.

Nu de bestralingen er tussendoor komen moest er nog het een en ander geschoven worden. Zo moesten we ook maandag in Greifswald zijn voor bloedafnames van Ferenc en mij en een gesprek met de arts. Normaal zou dat volgende week zijn gelijk met het plaatsen van de Broviac, maar dat gaan ze nu ook in het Sophia doen omdat er geen tijd meer over is om dat daar te doen. Het is wel fijn dat de samenwerking tussen de artsen van nl en dld goed verloopt. Vrijdagmiddag belden ze van het DDH dat we dinsdagmorgen om 8.00 daar moesten zijn voor de scan en de mal.

Gisteren zijn we naar Greifswald gereden, het weer zat niet helemaal mee het sneeuwde nogal maar toen we de grens over waren was het slechte weer voorbij. Vanochtend vroeg naar het ziekenhuis, bij Ferenc en mij een flink aantal buisjes bloed afgenomen, daarna een uitgebreid gesprek met de arts en waren we weer klaar en konden we weer aan de rit naar huis beginnen. Ook vandaag zo'n 250 km in de sneeuw gereden maar nu was in NL de weg schoon.

Morgen vroeg om 8.00 naar het DDH en woensdag start van de mibg therapie.

Marina

1 opmerking:

  1. Ik lees en lees en vind het onvoorstelbaar wat jullie al zo lang moeten verduren. Ik hoop dat er op een dag een eind komt. Ik hoop dat Ferenc dan klaar is en gezond. Tjonge jonge wat kunnen wij simpele zielen ons druk maken om niets, terwijl jullie al jarenlang aan het knokken zijn. Hartelijke groeten, Sonja Ogier

    BeantwoordenVerwijderen