woensdag 5 september 2012

Ferenc heeft genoten !!

Wat zijn veertien dagen thuis helemaal niets de tijd die vliegt, de laatste vrijdag van de vakantie waren we weer thuis Jesper en Romain waren bij Frank aan boord en oma had ze weer thuis gebracht bijna compleet op Frank na die moest nog een reisje doen naar Karlsruhe, het was prachtig weer dat weekend en die zaterdag zijn we lekker heel de dag op het water geweest. Maandag hadden ze bij ons nog een extra dagje vrij, heerlijk het lijkt wel of de klap dan niet zo hard aankomt dat de vakantie voorbij is.

Dinsdag weer de werkelijkheid vroeg de wekker dat is niet helemaal mijn ding moet er dan ook weer even aan wennen. Maar Ferenc en Romain hadden er weer zin in Ferenc groep 8 en Romain naar groep 5, Jesper had nog een week vakantie.


De eerste twee weken zitten er alweer op en Jesper is inmiddels ook weer naar school.
Op school hebben ze een super regeling voor Ferenc getroffen in die twee weken dat hij op school is krijgt hij iedere week vier apart les, hij heeft aangegeven wat hij moeilijk vindt en wat niet en daar gaan ze aan werken. Het meeste moeite heeft hij wel met rekenen % en breuken vorig jaar is hij natuurlijk ook niet veel op school geweest en als ze dan precies dat doen als hij er niet is wordt het allemaal een beetje lastig, en begrijpend lezen is ook niet zijn favoriet. Hij heeft deze week wel huiswerk meegekregen maar echt veel zin heeft hij er niet in, en het valt ook niet mee het is zo druk in het ziekenhuis dat we geen kamer hebben en heel de dag in de speelkamer zitten waar het nou ook niet echt rustig is.

Het voetbalseizoen is ook weer begonnen alle trainingen is hij er weer bij geweest alleen deze week gaat hij de training missen maar als alles goed gaat kan hij er iedere zaterdag met de wedstrijd erbij zijn. De eerste twee wedstrijden zagen er goed uit een gelijkspel met 4-4 waarvan hij er een heeft gescoord. En afgelopen zaterdag met 0-7 gewonnen.


De laatste vier dagen van ons thuis zijn hadden we een druk programma. Donderdag avond waren we uitgenodigd voor de wedstrijd PSV- FC Zeta waar we in de directeurs loge zaten en de directeur Tiny Sanders ook nog even langs kwam. In de pauze kwam Erik Pieters en Atiba Hutchinson langs voor een hand en een foto natuurlijk die hoort er ook bij. Voordat de wedstrijd begon kwam Noortje nog even gedag zeggen zij wist dat wij kwamen dus dat was wel heel erg leuk, haar hebben we leren kennen met de Doe Een Wens dag een paar jaar geleden. Aan de doelpunten mankeerde het deze avond niet PSV heeft maar met 9-0 gewonnen. Vrijdag avond waren Ferenc en Jesper uitgenodigd bij FC Dordrecht ook daar hebben ze een topavond gehad ook Dordrecht heeft hier met 2-1 gewonnen en na de wedstrijd mocht hij mee de kleedkamer in en bij de persconferentie zijn. Het was weer een latertje deze avond om 24.00 was het toch wel tijd om naar bed te gaan. De volgende ochtend was het weer vroeg dag om 8.00 aanwezig zijn en om 8.30 spelen ik zei tegen zijn trainer ik denk dat hij wel een beetje moe is maar daar dacht Ferenc even heel anders over ik moest me er niet mee bemoeien.

Zaterdag stond ook nog een golfclinic op het programma van de Robert Kalkman Foundation die om 12.00 begon, deze middag heeft Ferenc kennis gemaakt met golf en hij was erg enthousiast ook Romain vroeg al mag ik op golf die vond het ook al zo leuk, ja dat kan er ook allemaal nog wel bij net of we het nog niet druk genoeg hebben dus dat wilden we maar even niet doen. Het weer zat deze dag ook mee ze zijn begonnen met putten en chippen daarna een lunch pauze toen mochten ze afslaan en daarna een paar holes spelen het was een hele leuke en gezellige middag. Aan het eind van de dag was Ferenc wel een beetje versleten. 



Zondag was weer de dag dat we richting Greifswald moesten de twee weken waren alweer voorbij, maar eerst moesten we nog naar de wedstrijd PSV-AZ waar we voor uitgenodigd waren en dat wil Ferenc niet laten schieten ook deze wedstrijd zat het weer mee psv met 5-1 gewonnen 14 doelpunten in 4 dagen van je favoriete club beter kan je het niet treffen als supporter. Het leuke was in de pauze kwam er een speler na de skybox en wat denk je stapt Erik Pieters weer binnen, hij zei gelijk tegen Ferenc hé jou ken ik nog van donderdag dat was wel heel toevallig en leuk. 
Iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat Ferenc bij deze wedstrijden kon zijn super bedankt !! Hij vindt het echt helemaal te gek om dit allemaal mee te maken. Het wordt wel een beetje routine voor hem al die wedstrijden maar hij zit het liefst iedere week overal. 



Ja en dan is het allemaal weer voorbij en zijn we weer aan de rit begonnen. 
Om 24.00 lagen we weer in ons bedje en maandagochtend kwamen we weer in de chaos in het ziekenhuis 20 kinderen die allemaal geholpen moesten worden we waren er niet al te vroeg dat heeft toch geen zin en op maandag houden we er altijd rekening mee dat het laat wordt. Nu zijn we iedere dag niet zo vroeg want Ferenc is een echte nachtbraker die s'avonds niet wil slapen en s'morgens niet uit bed is te krijgen. Het gaat goed hier hij heeft weinig last van de chemo hij eet goed slaapt goed nog twee dagen te gaan en dan mogen we weer naar huis. 

Marina



1 opmerking:

  1. Tjonge jonge wat ben je er druk mee. Top dat zo'n sportfanaat als jij op zoveel plaatsten aanwezig kan zijn. Ik heb diep respect. Hopelijk krijg je in de komende tijd zicht op het positieve einde van je behandeling want wat ben je al ongelooflijk lang bezig. Je bent een kanjer met een kanjergezin en ik hoop hier binnenkort heel positieve berichten te lezen. Groetjes Erno vader van KanjerMika

    BeantwoordenVerwijderen