woensdag 10 november 2010

Wat een dag !!

Vanmorgen was het weer zover de Mibg scan om 8.30
We waren best wel relaxt de vorige scan was tenslotte nog geen 2 maanden geleden.
Ferenc geroepen want die moet eerst goed douchen en dan allemaal schone kleren want er mogen nergens urine restje zitten. Ferenc op zich best goed gehumeurd want die kan er af en toe wat van s'ochtends maar alle medicijnen genomen wel geen ontbijt daar had hij geen zin in en hup de auto in.
En natuurlijk weer file maar 15 min te laat in Dijkzigt valt best mee.
Het voordeel is al je wat te laat bent dat ze je op staan te wachten en niet meer de wachtkamer in moet.
Gelijk op de tafel liggen en beginnen dat ging allemaal goed het duurt alleen zo lang en hij mag niet bewegen en dan is heel het lichaam klaar en dan nog het hoofd aan 2 kanten wat dan ook weer 20 min duurt.
Ze zei wel zijn blaas zit erg vol dus die zal nog wel een keer gescand moeten worden.
We hadden al een paar keer op het scherm gekeken maar het zag er wel goed uit.


Alles klaar en toen kwam de arts om te kijken of alle plaatjes goed waren gelukt gelukkig kwam Hanneke die snapt het tenminste en die zegt ook gewoon of het goed is of niet.
Ze zag wat bij zijn nieren zitten en daar wilde ze nog een nieuw plaatje van maken weer 10 min erbij.
Ferenc moest eerst weer  naar het toilet want misschien was dat wel het probleem en even rekken en strekken en toen weer op de tafel, gaan ze zijn blaas scannen terwijl het plekje erboven zat bij zijn nieren ik zeg nog tegen die zuster volgens mij staat die te laag, nee hoor was goed zo.
Plaatje klaar Hanneke de arts weer gekomen en jawel hoor niet goed het zat erboven ze kon het nu niet zien, nou had ik dus toch gelijk maar je kent het wel sorry sorry en nog een sorry wat heb ik daar aan daar ligt de kast al vol van en Ferenc moet alleen maar langer onder dat apparaat liggen.
Dat ding weer een stuk omhoog en weer 10 min scannen, hetzelfde verhaal arts weer komen en wat denk je het zat er nog. Toen hadden we het niet meer natuurlijk.
We moesten nog een keer terug komen ze wilde dat hij wat ging eten en drinken dat die nieren goed gingen werken maar het liefst wel vandaag want morgen is die radioaktieve stof weer uit het lichaam en dan kunnen ze niks meer zien. Hij moest natuurlijk ergens tussen gepropt worden en om 13.00 moesten we weer terug zijn. We zijn maar even terug naar huis gegaan want om nou 2 uur in dat Dijkzigt rond te gaan hangen hadden we ook weinig zin in. Thuis heeft hij flink gegeten en gedronken en weer terug naar Rotterdam.
Het was maar voor 10 min eerst maar toen dat ding ging lopen ben ik maar gelijk met mijn neus op dat scherm gaat zitten en Ferenc zat ook al de hele tijd te kijken en die vroeg is het nu wel goed, JA zei ze het viel mee dat ze het zei want eigenlijk mag dat dus niet. De arts moest weer komen en die bevestigde dat het nu wel goed was. Wat een opluchting ik had mijn plan alweer gemaakt wat er moest gebeuren als het niet zo was geweest maar dat was gelukkig niet nodig.
Het kon ook bijna niet want hij is nog geen 2 maanden geleden door de scan geweest en hij zit nog steeds aan de chemo maar alles is mogelijk met deze k*tziekte.
Inmiddels heb ik er denk ik wel weer 30 grijze haren bij, lekker uitgeput en nergens geen zin meer in vandaag. Wat kan zo'n dag slopend zijn effe lekker weer in onzekerheid gebracht worden maar ze willen ook zekerheid dat het echt niks is.
Nu gaan we er eigenlijk wel vanuit dat heel de scan goed is maar dat horen we vrijdag van de dokter.
 

Kijk vanavond om 20.30 uur op Nederland 1 bij de AVRO!


Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Een ziekte die zoveel mensen raakt lijkt haast niet te verslaan. Toch is dit niet waar! Als we allemaal opstaan tegen kanker en kankeronderzoek steunen, komt de oplossing dichtbij. Strijden tegen kanker doen we niet alleen.

xxx Marina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten