vrijdag 29 oktober 2010

Kuur 10

Het is alweer 2 weken geleden dat Ferenc kuur 10 heeft gehad.
Hij moest eigenlijk kuur 10 in de herfstvakantie maar dinsdag bedacht ik in een keer om de dokter te gaan bellen of de kuur niet zaterdag kon beginnen dan was hij tenminste woensdag klaar dan had hij ook nog een soort van vakantie en misschien konden we dan nog ergens naartoe.
Ik gebeld ff netjes gevraagd of dat kon geen probleem maar hij wilde wel vrijdag Ferenc zijn bloedbeeld controleren dat had ik zelf ook al bedacht dat dat moest maar geen probleem we komen wel.
Ik leg de telefoon neer en bedenk in een keer dat we dan ook wel vrijdag kunnen beginnen als we toch daar zijn kunnen we net zo goed wat langer blijven zitten.
Weer contact gezocht en ook dat was weer mogelijk en dan zaterdag en zondag naar de afdeling zuid want de poli is dan dicht dat betekent dan wel dat we dinsdag al klaar zijn dan hadden we nog mooi een paar dagen over van de vakantie.
Toen ik donderdagavond thuis kwam lag er een brief van het Erasmus op de mat ohhh help wat nu weer zit er een recept in voor de scan en een afspraak voor 10 november, daar ben ik dus minder blij mee weer een scan . Ik had gedacht dat hij deze wel mocht overslaan omdat hij schoon is maar niet dus.
Vrijdag eerst naar de dokter maar ik had het al snel door het was een gekkenhuis op de poli een drukte niet normaal maar eerst moet er een vingerprik gedaan worden en dan wachten tot je aan de beurt bent bij de dokter.

HB 6.2
Trombo's 162
Leuco's  2.1

Gewicht 30.4 kg
Lengte 1.34

Het gewicht en lengte moet ook iedere keer weer gebeuren vanwegen hoeveelheid chemo.
Alles was goed dus de kuur kon beginnen.
Aan de dokter gevraagd of hij weer mee wil doen 20 maart met Spin for Life en hij doet weer mee !!
En ik wilde de reden even weten waarom de scan, die STUDIE weer en we hadden al een keer overgeslagen en dat mag eigenlijk niet dat wist ik wel maar kon het toch proberen maar niet gelukt jammer.
Het was zo druk dat de bedden bezet waren dus we zaten op de gang, dat nemen we dan voor lief want wij zijn er tenslotte ook tussendoor gekomen dan moet je ook niet zeuren.

Na een tijdje op de gang gezeten te hebben was er een behandelkamer vrij en konden we daar zitten
Jaleesa en haar vader en moeder waren er ook dus die kwam maar bij ons zitten want die waren ook nog lang niet aan de beurt bij de dokter en hadden we wat te kletsen.
Zaterdag was het eerst weer voetballen en daarna weer naar Sophia nu weer is op Zuid kijken maar alles is nog hetzelfde maar we zijn blij dat we daar niet meer zitten alleen al om het feit dat je dan s'nachts daar moet slapen.

Zaterdag hebben we in een keer bedacht dat het misschien nog wel leuk was om een paar dagen ergens naar toe te gaan maar dan de vraag waarheen, Pff ja dat was ff moeilijk want iedereen met zijn goedkoop vliegen nou ik heb heel dat internet af gesurft als ik wat intik voor de prijs dan betaal ik gelijk de hoofdprijs dus dat werd het niet. Na lang zoeken is het Berlijn geworden, daarover straks meer.

Eerst nog even die paar dagen kuur afmaken, zondag nog op zuid en ma en di weer op de poli.
Uitgerekend dinsdag was de kuur niet gemaakt zul je altijd zien ben je vroeg in het ziekenhuis en duurt het nog lang. Maar om 12 uur was hij klaar en om 13.30 zijn we vertrokken naar Berlijn.
Om 20.30 waren we daar we hadden een hotel midden in de stad aan de Spree nadat we onze spullen binnen hadden gezet hebben nog een rondje stad gelopen en nog wat gegeten.

De volgende dag vroeg op en lekker ontbijten en daarna op pad en de paraplu mee want het regende lekker.
We hebben een tour met de sightseeing bus gedaan langs de bezienswaardigheden.
We zijn begonnen bij de Brandenburgertor,  Holocaust-Mahnmal, Rijksdag daar stonden we in de rij om naar binnen te gaan maar daar kwam geen eind aan dus zijn we maar verder gegaan, Schloss Charlottenburg, daar zitten we in een kapelletje zegt Jesper of Ferenc in een keer wie woonde hier zegt Romain er gelijk achteraan wat denk je Jezus.
Het volgende waar we uitgestapt zijn is het KaDeWe het grootste warenhuis van Berlijn daar hebben we wat gegeten en hop verder naar Checkpoint Charlie, East Side Gallery dat was helemaal Ferenc zijn ding hij vond dat we daar te kort waren geweest hij wilde zeker de volgende dag nog een keer, daar kregen we een regenbui dat wil je niet weten maar een flinke bui en het was weer over. Toen naar de TV Tower daar was een wachtrij van 2uur dat vonden we ook zonde van de tijd en weer verder naar het volgende.
Toen wilde we bij de Dom uitstappen maar we waren zo dom dat we gewoon bleven zitten en weer in de Friederichsstrasse waren. Daar nog wat geshopt en toen weer naar het hotel een super dag veel gezien boys vonden het ook erg leuk op naar de laatste dag.

Berlijn 2010

Het wekkertje ging alweer om half 8 want als je nog wat wil zien moet je wel vroeg uit de veren.
Lekker stevig ontbijt op en de S-Bahn in op naar de Tv Tower kijken of nu de rij wat korter was.
Toen we daar kwamen stond er toch alweer een rij voordat we boven waren we wel weer een uur verder.
Maar wel een mooi uitzicht over Berlijn de toren is 368 meter hoog. Toen alsnog naar de Dom gelopen en daarna je raad het al echte schippers willen toch een rondvaart maken een rondje van een uur op de Spree en dan was misschien de regen wel weer voorbij.
Maar na een kwartier had ik het eigenlijk alweer gezien maar kon natuurlijk niet van die boot af.
Daarna zijn we weer richting de Kurfustendamm nog gaan winkelen en om 17.45 waren we weer in het hotel en hebben we de auto gepakt en toen zijn we nog naar de East Side Gallery gereden want Ferenc wilde daar nog een keer kijken.
Om 19.00 zijn we weggereden en om 01.00 waren we thuis.
In de auto zei ik nog tegen Frank ik heb Ferenc helemaal niet gehoord van ik ben moe of ik heb dit of dat, helemaal niets je zou het afentoe bijna vergeten !! Gelijk na de kuur 2 dagen door Berlijn lopen en slenteren in de kou,regen, soms een zonnetje echt een KANJER.

Berlijn was helemaal top we gaan er zeker nog een keer naartoe 2 dagen is eigenlijk te kort.
Jesper, Ferenc & Romain die vonden het ook erg leuk, is weer is wat anders als alleen maar in het zwembad liggen. Een beetje cultureel bijbrengen is ook niet verkeerd.


Marina

2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk die dagen Berlijn. Ben er zelf eens geweest toen ik een jaar of 14 was en heeft toen ook veel indruk gemaakt, was net een jaar na de val van de muur.
    En super, Ferenc is echt een kanjer ja! Petje af. Maar wel een goed teken, ze hebben dus echt genoten van die paar dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was zeker heel erg leuk het was ook in een keer een ingeving om daar naartoe te gaan maar zeker voor herhaling vatbaar.
    Leuk dat je reageert.

    BeantwoordenVerwijderen