dinsdag 1 juni 2010

Update Ferenc

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie wat van ons gehoord hebben en wij zijn inmiddels alweer bezig met kuur 5. De tijd gaat ook zo snel dat het al meer als 3 weken geleden is dat er wat op de blog stond.
Maar raar is waar het gaat SUPERGOED met hem ondanks dat hij aan de chemo zit. Na zijn 4e kuur zijn we naar boord want het was nog mei vakantie. Het laatste weekend lagen we in Frankfurt en daar hebben we gelijk even van geprofiteerd want dat komt niet zo vaak voor. We hoefden niet op controle dus dat kwam mooi uit. Vrijdag ben ik met Jesper en Ferenc naar de stad geweest en zaterdag zijn we met z'n allen weer naar de stad winkel in winkel uit en maar slenteren nog even op de Maintower gaan kijken ook erg leuk alleen wat was het koud daarna zo via de Alstad en langs de Main weer teruggelopen naar boord (westhafen) best een aardig eindje en zondag hup weer aan de wal de boys met het waveboard en wij met de skeelers en eigenlijk niks te merken aan hem. Je zou het bijna vergeten wat hij allemaal al voor een gif gehad heeft. Maar het leuke weekend was weer voorbij en toen nog terug rijden naar huis want maandag begon de school weer.

Die week is hij heel de week op internaat geweest. Donderdag werd ik gebeld door het internaat ze hadden een probleem Ferenc wilde de 10 km gaan lopen met de avond4daagse ik snel kijken dat was ook nog in de week van zijn volgende kuur dat had de groepsleiding zich ook al bedacht vandaar dat ze belde. Hij was niet om te praten hij ging voor de 10 ja wat zeg je dan, doe maar we zullen wel zien.

Vrijdag wilde de dokter Ferenc weer is zien na 3 weken en even de bloedwaardes controleren met een

HB van 6.1
Trombo's 97
Leuco's 2.9
Neutro's 1.3

was alles weer goed nu moet alles weer omhoog krabbelen met nog 1 week te gaan voor de volgende kuur begint. Ik heb maar is voorzichtig aan de dokter gevraagd of hij niet door de scan had gemoeten voor kuur 5 nee hoor zegt ie van mij niet ik zeg volgens het protocol volgens mij wel hij kijken op de papieren en ja hoor maar ik wist het wel maar ik had niks gezegd, ik dacht hij moet toch nog 8 kuren kan ook wel later.
Dat ging natuurlijk niet meer lukken voor de kuur toen wilde hij het deze week doen tijdens de kuur maar dat was ook geen optie volgende week ook niet want dan gaat Ferenc op schoolreisje en dat vond hij ook niet nodig nou doe het dan maar gewoon voor kuur 6.
Dus de volgende MIBG scan is 23 Juni.Ik zeg tegen Ferenc vertel de dokter nog is wat je gaat doen.
Oh ik ga de 10km lopen met de avond4daagse de dokter viel nog net niet van zijn stoel af maar hij zegt je kan ook de 5 lopen nee zegt Fer ik ga de 10 doen. Hij lachte maar is 'n keer er valt toch niks tegen in te brengen.
En toen was het weer Pinksterweekend en jaarlijkse minikamp van VVGZ de voetbalclub daar is hij natuurlijk ook naartoe. Een topweekend hebben ze gehad heel het weekend voetballen weinig slapen niet wassen met schoenen en al de slaapzak in en schitterend weer.
Wat wil je nog meer zo simpel zo kort bij huis gewoon de tent op het voetbalterrein en ze vinden het fantastisch.

Donderdag heeft Romain zijn zwemdiploma A gehaald die heeft hij ook mooi op zak.

En toen was het alweer vrijdag en weer naar Sophia voor een bloedbeeld maar de dokter was heel erg tevreden met een HB van 6.6 en Trombo's 220 Leuco's 3,3 en Neutro's 3.3 alles optimaal voor kuur 5 Ferenc wist nog te vertellen dat de Trombo's vorige week 97 waren wij moesten even in het dossier kijken of het klopte en hij had gelijk. Zijn geheugen mankeert dus ook niks.
De dokter vroeg nog hoe het op de boot was Ferenc lekker onderuit gezakt op de stoel zegt dokter het is een schip geen boot.

Hier nog wat uitleg over de bloedwaardes die iedere week gecontroleerd worden.

HB (hemoglobine) => eiwit in het bloed, geeft bloed de rode kleur en zorgt voor de transport van zuurstof en koolstofdioxine.
Trombo's (trombocyten) => zijn bloedplaatjes.
Leuko's (leukocyten) => witte bloedcellen.
Neutro's (neutrofiele / granulocyten) => kort levende witte bloedcellen.

Neutropeen (neutropenie) => te kort aan witte bloedcellen (neutrofiele) en zijn belangrijk in het beschermen tegen infecties

Ja en zaterdag weer het jaarlijkse Aquakids voetbaltoernooi waar ik zelfs heb moeten voetballen met het moederteam wat valt dat tegen een potje voetbal het lijkt zo simpel maar zo is het niet. En de kraam voor Villa Joep stond er weer en Diana haar moeder Jeanneke heeft samen met Miriam heel de dag poffertjes staan bakken.
Ferenc ging er vol voor hoeveel mensen er niet naast me toe kwamen en die zeiden het is niet normaal hoe hij loopt te rennen hoe die het allemaal volhoudt. Ik weet het ook niet maar ben wel supertrots op die bikkel vol er voor gaan en geen gezeur misschien krijgt hij wel energie van al die chemo.
Maar hij stond wel in de finale tegen Zwolle helaas verloren hij vond het niet leuk want hij gaat alleen maar voor de winst.

Gister weer begonnen met kuur 5 natuurlijk weer hetzelfde ritueel zoals als altijd nog wel even bloed afgenomen voor Lever en Nierfuncties en Magnesium dat zal ik vrijdag wel de uitslag van horen.
Vandaag hij met Conraldine maar is een ander spel ga doen ipv dammen nu is het Stratego geworden.
Dit is dus de week van de avond4daagse en hij is nu aan het lopen Frank is voor de zekerheid toch maar mee gaan lopen want je weet maar nooit.
Ben benieuwd hoe hij straks terugkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten