maandag 26 november 2012

Bacterie

We hebben weer een paar enerverende dagen achter de rug,  nadat we terug waren uit Duitsland hebben we een gesprek gehad met de oncoloog en gevraagd of het mogelijk was om een groot deel van de behandeling in het Sophia te mogen doen, en wat hem betreft was dat geen probleem, wow dat betekent dat we dit jaar niet meer naar Greifswald hoeven.

We zijn dus terug gegaan naar Fase 1 en vorige week maandag was het dan al weer tijd voor de I/T week. We hadden al vroeg een afspraak dus bijtijds van huis veel mist en files maar toch nog een kwartier te vroeg in het ziekenhuis. Het was zo'n echte maandagmorgen beetje opstart problemen en na drie kwartier wachten kwam eindelijk de dokter. Nadat Ferenc door de keuring was mocht hij naar de zaal om een bed uit te zoeken, dat is niet zo heel moeilijk hij neemt altijd dezelfde plaats. Het aanprikken was allemaal zo gebeurd chemo gestart en na een uur kreeg hij in een keer koude rillingen, drie dekens had hij niet genoeg aan de koorts die steeg ook en op de top zat hij op 39,6 met een oorthermometer dus het zal nog wel wat hoger zijn geweest. De dokter erbij gehaald en die wilden gelijk een bloed kweek want die dacht aan een bacterie op zijn pac, zelf dacht ik meer aan een beetje oververmoeidheid want hij had weer een erg druk weekend achter de rug. 

Vrijdagavond naar FC Dordrecht, zaterdag om 7.50 de deur uit en met zijn fiets en naar de voetbal om 8.30 een de wedstrijd en ook nog met 2-0 gewonnen. Om 17.00 kwam meneer ook is thuis en zijn we gelijk door naar de verjaardag van Ricky.  En zondag is hij weer samen met Jesper naar Feyenoord geweest ik had het ook niet raar gevonden als het daar aan had gelegen. 

Na een tijdje zakte de koorts weer en toen alles klaar was mochten we naar huis, maar als hij koorts kreeg gelijk bellen, alles ging goed wel tien keer koorts gemeten maar hij kwam niet hoger als 36.5 dinsdagochtend weer gestart met de chemo en er was niets aan de hand. We waren een uurtje thuis belt de arts de bloedkweek was positief grrr balen dus hij moest aan de antibiotica ze wilden het proberen met een push Teico per dag en kijken of het dan zou lukken om die bacterie eruit te krijgen. Omdat hij geen koorts had en zijn Leuco's 7.1 waren was de volgende dag starten goed. Ricky was er woensdag ook dus dat was weer gezellig voor ze.

Ricky en Ferenc met hun oncoloog

Donderdag was het plan al gewijzigd toen was het 2x pd om 16.00 nog een keertje komen voor de push. En voor je het weet is het weer vrijdag de laatste dag chemo en toen kwam de arts vertellen dat deze antibiotica niet aansloeg er moest een ander plan bedacht worden. Echt balen want het zou wel prettig zijn als die bacterie weg ging zo niet dan moet de pac eruit. Vrijdag is hij nog naar de fysio geweest want hij heeft erg veel last van groeipijn nadat hij daar geweest was ging het weer wat beter.

Zaterdag was het weer vroeg dag voor de voetbal maar hij heeft niet lang gespeeld want hij had toch weer last van zijn knie. Nadat hij weer thuis was zijn we weer richting Sophia, er was nog geen ander plan en hij kreeg nog een push Teico ze wilden nog even de bloed kweek afwachten. En s'avonds om 19.30 gaat de telefoon een geblokkeerd nummer nou dat weet je eigenlijk al bijna zeker dat de arts het is en dat was dus ook zo. De bloed kweken waren nog steeds positief en of we de volgende dag wilden komen inclusief opname en dan gaan starten met de Vancomycine 3x dgs. Hier hadden we dus echt helemaal geen zin in, in het ziekenhuis slapen is echt zo erg maar geen keus het moet. Ze wilden hem minimaal 24 uur houden om te kijken hoe hij op de vanco zou reageren ivm allergische reacties. Ferenc die had echt de pest er over in want hij had helemaal nergens last van en slapen in het Sophia dat konden we ons al niet meer heugen maar dat was echt heel lang geleden. Zondagmorgen met heel ons hebben en houden naar het Sophia want je weet nooit hoe lang het gaat duren en hij moet zich toch vermaken. Frank had de nachtdienst gelukkig op zich genomen en vanmiddag kwam de arts vertellen dat er al verbetering in zit en hopen dat dit nu doorzet dan hoeft de pac er niet uit. In goed overleg mochten we naar huis, het enige is dat we wel 3x pd naar het Sophia moeten tot zaterdagavond maar alles beter als daar 7 dagen en 7 nachten te zitten. Ferenc wordt daar ook alleen maar zwakker van alleen maar op dat bed liggen geen buitenlucht niets het enige wat beweegt zijn zijn vingers en ogen van de hele dag op de telefoon, ipad of playstation zitten. 
Ze hebben nog geprobeerd of de thuiszorg het kon doen maar die komen maar een keer per dag en nemen geen bloed kweek af dus dat schiet ook niet op. Wordt weer een pittige week met om 7.00 -14.00 en om 22.00 richting Sophia. Ik denk niet dat de verveling zal toeslaan deze week en volgende week ook niet want dat is het weer de week van de I/T chemo.

We hebben nog steeds problemen met de foto's als iemand ons kan helpen graag !!

Marina

2 opmerkingen:

  1. Heel veel respect voor jullie allen. Valt volgens mij niet altijd mee om het in te plannen. Ben altijd blij als ik weer wat positiefs lees bij jullie en wens jullie heel veel sterkte de komende tijd. Succes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ferenc en familie, wat heb je nog energie om tussendoor leuke dingen te doen. Petje af hoor! En tjonge wat heb jij weer veel voor je kiezen gekregen, heftig. We hopen dat het de komende tijd beter met je gaat. Heel veel sterkte gewenst van ons,

    Lieve groeten Emiel,Kum,Rowyn en Aylin Harink.

    BeantwoordenVerwijderen