maandag 5 april 2010

Vervolg 2e Keer

1 febr 2008
Na de 3e chemokuur begon ook het nieuwe schooljaar voor het eerst naar groep 3, nou maar afwachten wat dat zou gaan worden als je zoveel weken gaat missen. De 2e schoolweek was het gelijk raak de 4e kuur begon weer heel de week, de juf had huiswerk meegegeven wat de andere kinderen op school de week zouden maken. Dat gaat heel erg goed hij mist wel wat maar als dan weer op school is heeft hij het zo weer opgepakt. Kuur 5 die werd 1 week uitgesteld omdat zijn trombo's aan de lage kant zaten die waren 67 en ze moeten minimaal boven de 80 zitten om te beginnen met de kuur. 8 Okt'07 is hij aan zijn 5e kuur begonnen toen waren zijn trombo's 108. De 6e kuur begonn op 29 okt'07 en alles had hij goed doorstaan inmiddels was hij al zover dat hij s'middags om 14.00 naar huis mocht als hij goed zou drinken en ook thuis want de chemo moet wel goed doorgespoeld worden. 7 nov'07 had hij een hele slechte dag we gingen naar het ziekenhuis voor een nieuw Insuflon en hij krijgt een bloedneus die niet wil stoppen dus maar een vingerprik laten doen met een HB van 4,6 en Trombo's 13 is wel heel erg laag. Doordat de trombo's zo laag waren wilde de bloedneus ook niet stoppen en hij werd steeds beroerder toen hebben ze eerst witte bloedplaatjes (trombo's) gegeven een daarna nog een bloedtransfusie. Maar die bloedneus was nog steeds niet gestopt en toen zijn we naar de KNO arts en die heeft het dicht geschroeid. Om 17.00 was alles weer dicht en alles zat er weer in en konden we weer naar huis. De volgende dag wat denk je hij had koorts 38,5 de dokter gebeld en we moesten weer komen hij wilde geen riscio nemen in Sophia aangekomen gelijk bloedafname voor CRP daar hebben we een mooi tijdje op zitten wachten want als het geen spoed is kan het ook wel ff duren. Maar de crp was maar 27 en omdat Ferenc nog praatjes had mochten we weer naar huis maar hem goed in de gaten houden. De volgende dag was de koorts gelukkig weg dus weer ontsnapt aan een opname. Nu waren het weer spannende tijd want er stond weer een sms scan op de agenda en dat was 29 nov'07 wij kijken op dat scherm maar we konden het allemaal niet zo goed zien we wisten niet wat we ervan denken moesten De volgende dag zaten we bij de dokter voor de uitslag en die vond dat hij goed nieuws had het was weer minder geworden maar het is nog niet helemaal weg dus nog 3 kuren erachter aan. Hij zei ook dat ze denken dat dat plekje op het linkerbeen niks is omdat dat helemaal niet veranderd en daar is ook al bestraling op geweest. Wij natuurlijk weer niet tevreden en wat denk je wat Ferenc zegt ohhh 3 kuren dat zijn maar 15 daagjes en dan gaan we weer met goede moed verder. Deze week is hij ook gestart met zijn kanjerketting, deze is voor kinderen met kanker kinderen krijgen na elke behandeling, ingreep of onderzoek een speciale kraal.



21 dec'07 waren we bij de dokter voor een bloedbeeld om te kijken of kuur 8 door zou gaan alles was goed dus dat werd maandag 24 dec beginnen dat werd 1e en 2e kerstdag in het ziekenhuis maar dat maakt ook allemaal niet meer uit volgend jaar is het weer kerst zullen we maar denken. De dokter was weer erg tevreden want die had niet verwacht dat deze kuur door zou gaan die had met een week uitstel gerekend. 2eKerstdag had Ferenc erg last van zijn knie en er zat een hele dikke witte pukkel op wij dachten een steenpuist maar het was een flinke ontsteking daar was de dokter niet zo erg blij mee. 3 flessen antibiotica en hij kon er weer tegen 
Kuur 9 die werd dus wel een week uitgesteld want zijn trombo's waren maar 40 en dat wel erg laag.




Inmiddels zitten we alweer in 2008
Donderdag 11 jan'08 belde de dokter of we de volgende dag een college in het Erasmus mc wilde bijwonen Frank zei gelijk ja dat doen we wel maar ik vond het helemaal niks help wat is dat ik had er bijna niet van geslapen zo eng vond ik het.
Wij de volgende dag daar naar toe en dr Pieterse hoofd van de afdeling oncologie die kwam ons halen en die zei gelijk jullie weten meer als hun. Het waren 3e jaars studenten dus ik dacht ook niet de minste. De studenten waren nog iets zenuwachtiger als ik ze moesten ons van alles vragen en dan diagnose stellen en toen vroegen ze heeft er nog iemand een vraag (ferenc stak zijn vinger op) wanneer mag ik weg heel de zaal lachen natuurlijk.... Dus het was best nog een soort van leuk om te doen. Maandag 21 jan'08 begon kuur 9 deze keer ging die niet zoals de andere 8 woensdag was hij al wat stiller als normaal zo kennen ze hem niet in Sophia s'avonds had hij een beetje koorts de volgende dag de dokter erbij gehaald toen werd er eerst bloed afgenomen voor een crp als die te hoog zou zijn dan werd gelijk de kuur gestopt Na een uur was de uitslag binnen en een crp van 12 dus dat viel nogal mee. Vrijdag toen we binnen kwamen eerst weer koorts gemeten en 37,9 weer een crp en die was 11 dat was ook niet echt schrikken en gewoon kuur afgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten