maandag 7 november 2011

Chemo

Vandaag is Ferenc weer gestart met de chemo. Nadat hij zijn pillen had genomen is hij naar Ricky gegaan die ligt ook op de afdeling, ze hebben een beetje zitten kletsen en met de telefoon en Ipad zitten spelen, maar een uur is dan zo voorbij en na een uur was het tijd voor het infuus, de Temodal waar de dosis nu van is verdubbeld.

Intussen hadden wij een gesprek met de dokter over hoe wat waar therapy, Greifswald. Frank wilde morgen naar Greifswald  gaan rijden om daar een gesprek aan te gaan, maar we moesten wel zeker weten dat de arts er ook is anders sta je daar voor niets en je moet ook niet over komen als een wanhopige ouder.
We moeten nu druk achter de zaak zetten want het duurt allemaal veel te lang. Na een goed gesprek met onze dokter afgesproken dat hij telefonisch contact ging opnemen met Greifswald dan heb je direct contact ipv van via de mail dat werkt altijd beter.

Toen we terug kwamen op zaal was Ferenc harstikke misselijk en aan het spugen. Dat zijn we niet gewend dat was zes jaar geleden dat dat was gebeurd bij zijn allereerste chemo. Dan kan je toch wel goed merken dat hij een dubbele dosis Temodal heeft gekregen. Toen de chemo erin zat ging het wel weer en is hij weer naar Ricky gegaan, en hebben ze samen een portie kibbeling gegeten.


Ssamen met Ricky aan de kibbeling


De dokter heeft nog gebeld en hij had contact gehad in Greifswald ze vonden het een goed idee als we langskwamen voor een gesprek. Het wordt wel volgende week omdat de arts er heel de week niet is, dus maar goed dat we niet op eigen houtje zijn gegaan.
Op naar morgen en hopen dat het dan beter gaat, hij is vanavond weer naar de training gegaan dus ik denk dat het wel goed komt.

Marina

3 opmerkingen:

 1. Pfff wat een drama dat wachten en de daardoor voortdurende #onzekerheid. Ik hoop echt dat de kogel snel door de kerk gaat en Duitsland eraan komt.

  Je kanjer verdiend het na al die jaren vechten om de best mogelijke behandelingen te krijgen.

  Is Amerika nu helemaal uit beeld ??
  Peter Visser

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amerika duurt veel te lang en de dokter had de tip uit Philadelphia gekregen om in Dld te kijken. Als we daar in december kunnen beginnen gaan we daar heen het moet allemaal niet meer te lang duren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Franc en Marina,

  Van Melanie je blogadres gekregen en het van begin tot nu doorgelezen. Pfffff.

  Sterkte en veel succes in alles, in sommige situaties is de taal te beperkt om te zeggen wat steun geeft en helpt. Dit is er 1 van.

  Mvg, Peter Heuvelman

  BeantwoordenVerwijderen